Prințul britanic acuzat de sex cu minore, forțat să se retragă din viața publică

Prințul Andrew, fiul Reginei Elisabeta a II-a, a fost forțat să se retragă din viața publică după ce a fost acuzat că a făcut sex cu minore.

Prințul britanic acuzat de sex cu minore, forțat să se retragă din viața publică

Prințul Andrew, fiul Reginei Elisabeta a II-a, se retrage din viața publică, acordul fiind dat de mama sa. Ducele de York a luat această decizie după interviul în care a vorbit despre scandalul sexual în care este implicat, el fiind acuzat că a făcut sex cu minore.

În interviul acordat BBC Newsnight sâmbătătă seara, Prințul Andrew a negat acuzațiile potrivit cărora el ar fi făcut sex cu o minoră în vârstă de 17 ani, care i-a fost prezentată de prietenul lui miliardar, Jeffrey Epstein.

Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa în luna august, el așteptatând procesul în care a fost acuzat de trafic de minore. În urma legăturii cu acesta și a interviului dat de Prințul Andrew, mai multe companii și organizații caritabile au decis să se îndepărteze de Ducele de York, provocând mai multe controverse pentru familia regală.

„Este clar pentru mine că în ultimele zile circumstanțele referitoare la asocierea mea anterioară cu Jeffrey Epstein au devenit o adevărată problemă pentru munca familiei mele și munca din numeroase organizații caritabile pe care mă bucur să le sprijin. Astfel, am întrebat-o pe Majestatea Sa dacă mă pot rettrage din viața publică în viitorul apropiat, iar ea mi-a dat permisiunea”, a declarat Prințul Andrew.

„Voi continua să regret asocierea greșită cu Jeffrey Epstein. Sinuciderea lui a lăsat o mulțime de întrebări fără răspuns, mai ales pentru victimilele sale și îi înțeleg profund pe toți cei care au fost afectați și doresc o formă de încheiere. Pot doar să sper că, în timp, ei vor putea să își refacă viața. Desigur, sunt dispus să ajute autoritățile cu investigațiile lor, dacă este nevoie.”

Printul Andrew, Duce de York

Ducele de York a acordat interviul controversat la câteva luni de la scandalul legat de Jeffrey Epstein. Foarte multe persoane au criticat acest interviu, deoarece Prințul Andrew a negat în mod incoerent și ciudat acuzațiile aduse, fiind lipsit de empatie față de victimele lui Eptein.

Virginia Giuffre, cunoscută anterior drept Virginia Roberts, a declarat că a fost forțată să facă sex cu Andrew de trei ori între 1999 și 2002, atât în Londra, cât și pe o insulă privată din Caraibe deținută de Epstien. Aceasta avea atunci 17 ani, așadar era minoră. În interviul acordat pentru BBC, Prințul Andrew neagă că ar fi făcut sex cu o adolescentă, spunând totodată că nu își amintește să o fi cunoscut pe Virginia. „Nu îmi amintesc să o fi cunoscut vreodată pe această femeie”.

El a pus la îndoială declarația Virginiei despre momentul în care l-a cunoscut, spunând că Ducele de York transpira în timp ce dansa într-un club din Londra. „Nu transpiram în acea perioadă deoarece suferisem de o supradoză de adrenalină în Războiul Malvinelor, când am fost împușcat în… era aproape imposibil pentru mine să transpir”, a declarat Prințul Andrew. La câteva zile de la interviu tabloidele britanice au publicat însă numeroase imagini cu Andrew în timp ce interacționa cu diferite femei la petreceri, acesta fiind vizibil transpirat.

În interviu, după ce i s-a spus că a stat în casa unui „condamnat acuzat de abuz sexual”, Andrew a declarat că era un loc bun pentru a sta. „A fost un loc convenabil în care să stau. M-am gândit la asta de atât de multe ori. La finalul zilei, cu toate beneficiile pe care le poate avea o persoană, a fost cu siguranță o decizie greșit. Dar în acel timp, am simțit că era lucrul onorabil și corect pe care puteam să îl fac. Și recunosc că judecată a fost afectată probabil de tendința de a fi prea onorabil. Dar pur și simplu așa stau lucrurile”, a explicat Prințul Andrew.

Citește și:
Britanicii au votat cine este membrul preferat din familia regală, iar rezultatul este surprinzător

Foto: Profimedia

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people