Pe fondul epidemiei de coronavirus, Prințul Carl Philip al Suediei s-a alăturat forțelor armate

Prințul Carl Philip al Suediei s-a alăturat armatei suedeze pe perioada pandemiei de coronavirus.

Pe fondul epidemiei de coronavirus, Prințul Carl Philip al Suediei s-a alăturat forțelor armate

Prințul Carl Philip al Suediei în vârstă de 41 de ani, a decis să se alăture armatei suedeze pe perioada pandemiei de coronavirus.

Pagina oficială de Instagram a casei regale suedeze a făcut anunțul printr-o imagine cu Prințul Carl Philip îmbrăcat în uniforma militară. Postarea a avut ca descriere următorul mesaj: „De la mijlocul lunii mai, Prințul Carl Philip a servit ca ofițer de rezervă și cu rang de maior, la sediul central de apărare”.

„Prințul este acum la Centrul de Comandă pentru Operațiuni, care dirijează și coordonează operațiunile pentru toate forțele armate. De la Centrul de comandă, Forțele Armate susțin și coordonează comunitatea pe toată durata pandemiei de Covid-19. Participarea la aceste acțiuni a fost făcută exclusiv din propria inițiativă a Prințului”, se mai arată în anunț.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Carl Philip deține și rangul de maior în Marina suedeză. Acesta însă nu este singurul membru al familiei regale suedeze care s-a alăturat luptei contra coronavirusului. Luna trecută, soția Prințului Carl Philip, Prințesa Sofia, a anunțat că va lucra ca voluntar la un spital local.

Prințesa Sofia a Suediei, în vârstă de 35 de ani, a început să lucreze la Sophiahemmet Hospital din Stockholm după ce a absolvit un curs intensiv de pregătire pe care l-a făcut online. Potrivit People, Prințesa Sofia va ajuta cadrele medicale la efectuarea unor sarcini non-medicale și purtătorul de cuvânt al spitalului a explicat că Sofia și colegii ei voluntari nu vor lucra direct cu pacienți, ci vor ajuta medicii și asistentele la diverse sarcini precum dezinfectarea echipamentului medical și curățenie.

„În timpul crizei cu care ne confruntăm, Prințesa și-a dorit să fie mult mai implicată și să contribuie lucrând voluntar pentru a ajuta la ușurarea muncii imense pe care o fac profesioniștii din domeniul medical”, au declarat reprezentanții Curții Regale a Suediei într-o declarație oficială.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royal Families (@coutureandroyals) on

Conform People, aproximativ 80 de oameni se înscriu săptămânal în programul de pregătire pe care l-a făcut Prințesa Sofia înainte de a se alătura cadrelor medicale. Prințesa Sofia, care este căsătorită cu Prințul Carl-Philip, face parte din consiliul administrativ al spitalului, ca membru onorific, încă din 2016.

Citește și:
Kate Middleton, sursă de inspirație pentru Prințesa Sofia a Suediei

Text: Alexandra Dima
Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people