Palatul Buckingham se confruntă cu noi acuzații de rasism

Susan Hussey, nașa Prințului William, a demisionat de la Palatul Buckingham după ce a fost acuzată de rasism.

Palatul Buckingham se confruntă cu noi acuzații de rasism

Susan Hussey, una dintre cele mai importante membre ale echipei Regelui Charles al III-lea, și nașa Prințului William, a demisionat recent după ce a fost acuzată de rasism. Plângerea a venit din partea lui Ngozi Fulani, o activistă de culoare și preşedinta ONG-ului Sistah Space, o organizație ce sprijină femeile cu origini africane sau caraibiene care au fost victime ale violenţei domestice sau ale abuzurilor sexuale. Aceasta a povestit pe contul său de Twitter că în timpul unei recepții organizată de Regina Consoartă Camilla, Susan Hussey i-a adresat o serie de întrebări rasiste.

„Ce naționalitate ai?”. „De unde vii cu adevărat?”. „De unde provin oamenii tăi?”. „Din ce parte a Africii ești?”, fiind doar câteva dintre întrebările cu care Ngozi, care este cetățean britanic, s-a confruntat în timpul recepției.

Într-o declarație oficială, Palatul Buckingham a precizat că Susan Hussey a demisionat și și-a cerut scuze pentru acest episod. De asemenea, reprezentanții Palatului au catalogat comentariile acesteia ca fiind „inacceptabile și profund regretabile.”

„Am luat legătura cu Ngozi Fulani în această privință și o invităm să discute personal toate elementele experienței sale, dacă dorește. Între timp, persoana în cauză ar dori să își exprime scuzele profunde pentru răul cauzat și s-a retras din rolul său onorific. Tuturor membrilor Casei li se reamintesc politicile de diversitate și incluziune pe care trebuie să le respecte în orice moment.”

„Luăm acest incident în serios și l-am investigat imediat pentru a stabili toate detaliile”, a mai declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

În urma evenimentului, Regina Consoartă Camilla a transmis un mesaj rar pe contul de Twitter al familiei regale.

„Astăzi, un grup remarcabil de oameni s-a adunat la Palatul Buckingham cu un singur scop – să vadă sfârșitul violenței împotriva femeilor și fetelor. Am fost profund emoționată și inspirată de poveștile lor. Cu determinare și curaj, vom vedea sfârșitul acestor crime odioase pentru totdeauna”, a scris Regina Consoartă.

Citește și:
Apropiații Regelui Charles al III-lea ar fi lansat o campanie de defăimare împotriva Prințesei Diana, anunță fostul secretar al acesteia

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people