Noi detalii despre moartea actriței Naya Rivera au ieșit la iveală după doi ani de la tragicul accident

Familia actriței Naya Rivera a câștigat procesul intentat împotriva autorităților locale.

Noi detalii despre moartea actriței Naya Rivera au ieșit la iveală după doi ani de la tragicul accident

Naya Rivera, cunoscută pentru rolul din serialul Glee, a murit în vara anului 2020, după ce s-a înecat în Lacul Piru din California. Fostul soț al actriței, Ryan Dorsey, a intentat în urmă cu doi ani un proces împotriva Ventura County’s United Water Conservation District și Parks and Recreation Management, susținând că moartea lui Rivera putea fi prevenită și că barca pe care aceasta se afla nu îndeplinea standardele de siguranță impuse de US Coast Guard.

Avocatul Amjad M. Khan, care îl reprezintă pe Josey, fiul actriței, a anunțat zilele acestea că „părțile au ajuns la o înțelegere completă”.

„Prin această înțelegere, Josey va primi o compensație corectă pentru faptul că a fost nevoit să îndure moartea mamei sale iubite în lacul Piru. Deși pierderea tragică a mamei lui Josey nu poate fi niciodată depășită cu adevărat, suntem foarte încântați că acordul financiar îl va ajuta în mod semnificativ pe Josey cu viața lui dincolo de această tragedie”, a declarat Khan într-un interviu pentru Entertainment Tonight.

În documentele depuse de către familia actriței se arată că „barca nu era echipată cu o scară ce putea fi accesată în siguranță, cu o frânghie adecvată, o ancoră, un radio sau alte mecanisme care să împiedice înotătorii să fie separați de bărcile lor”. De asemenea, este precizat și faptul că „nu a existat niciun semn” care să anunțe existența unor „curenți puternici” sau o „vizibilitate scăzută” ori „vânturi puternice”.

Pe 8 iulie 2020, actrița Naya Rivera a fost dată dispărută de autoritățile din Ventura, California, după ce fiul ei a fost găsit singur într-o barcă ce plutea pe Lacul Piru. Șeriful din Ventura County a declarat că actrița în vârstă de 33 de ani a închiriat o barcă pentru ea și fiul ei pentru o plimbare pe Lacul Piru. Autoritățile au precizat că actrița a închiriat barca pe 8 iulie în jurul orei 13, iar trei ore mai târziu, fiul ei, Josey, a fost găsit singur în barcă.

Potrivit autorităților, ultimele momente din viața actriței Naya Rivera au fost dedicate salvării persoanei pe care o iubea cel mai mult, fiul ei, Josey.

Actrița a fost înmormântată pe 24 iulie, la Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles, potrivit certificatului de deces obținut de revista People. Pe certificatul de deces, la cauza morții este menționat faptul că actrița „s-a înecat” și este precizat că Rivera a decedat „în numai câteva minute.” Potrivit People, documentul mai specifică faptul că nu au existat alte condiții semnificative care au contribuit la decesul actriței din serialul Glee.

Citește și:
Shannen Doherty continuă plină de optimism lupta cu cancerul: „Noile bandaje m-au făcut să zâmbesc'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people