Mihai Constantinescu a murit

Mihai Constantinescu a murit astăzi, 29 octombrie, la vârsta de 73 de ani.

Mihai Constantinescu a murit

Cântărețul Mihai Constantinescu a murit astăzi, la vârsta de 73 de ani la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca în urma unui stop cardio-respirator. 

Mihai Constantinescu a suferit un stop cardio-respirator pe data de 12 mai 2019 și a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. El a ajuns la terapie intensivă, unde, din nefericire, starea lui a rămas foarte gravă, ca urmare a unui al doilea stop cardio-respirator.

Artistul a murit în jurul orei 19:00, conform Agerpres. Soția artistului a fost cea care a făcut anunțul pe un cont pe o rețea de socializare care poartă numele acestuia. 

De asemenea, și purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a declarat pentru Libertatea faptul că Mihai Constantinescu a murit astăzi în jurul orei 19.00.

Încă din luna martie, el a fost nevoit să își anuleze toate concertele pe care trebuia să le susțină. Soția lui a fost cea care a declarat că starea lui este tot mai gravă și a cerut tuturor celor apropiați și care îl îndrăgesc pe artist să se roage pentru el. În ultimii ani, Mihai Constantinescu a suferit două intervenții la inimă.

„Știu că mulți oameni îl îndrăgesc și se roagă pentru el. Cu ajutorul lui Dumnezeu este bine, este mai bine. Se simte un pic mai bine, face pași mărunți. Cu ajutorul lui Dumnezeu vor fi progrese' a declarat soția artistului, Simona Secrier, în luna mai. 

Mihai Constantinescu s-a născut la 4 ianuarie 1946, în București, România. El a fost un cântăreț român de muzică ușoară. Cântărețul a terminat Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu, în 1972. Acolo el a fost remarcat de către Titus Munteanu, cu care a făcut și primele sale înregistrări.

De-a lungul carierei, Mihai Constantinescu a cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Mgadin. A făcut parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single celebra sa melodie Iubiți și câinii vagabonzi'.

În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu. Artistul a efectuat, înainte de 1989, turnee în toate țările ex-socialiste, în SUA și în state din Vestul Europei.

În 2002 primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

În cariera sa, Mihai Constantinescu a scos 21 de albume și a primit în 1975, premiul al III-lea la Festivalul Șlagărelor de la Dresda cu piesa «Am visat» interpretată de Corina Chiriac. În 1981 obține premiul I la emisiunea-concurs «Șlagăre în devenire» cu piesa «I.E.F.S ura!»

Mihai Constantinescu a suferit două operaţii pe cord. În anul 2007 ani i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a suferit o intervenție prin care i s-au montat două stenturi. Artistul a avut probleme cardiace și înainte de Paștele din anul 2019, fiind internat la Spitalul Universitar București. În mai 2019, artistul a suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind în comă.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people