Mesajul transmis de Gina Pistol pentru a îndemna oamenii să doneze pentru achiziționarea unei ambulanțe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Organizația Salvați Copiii a lansat o strângere de fonduri pentru achiziționarea unei ambulanțe pentru Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București, iar mai multe persoane publice s-au alăturat cauzei.

Mesajul transmis de Gina Pistol pentru a îndemna oamenii să doneze pentru achiziționarea unei ambulanțe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Organizația neguvernamentală Salvați Copiii România a demarat campania „#Ambulanțapentruviață​” pentru a strânge fondurile necesare achiziționării unei ambulanțe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Această ambulanță este esențială transferului medical al copiilor care necesită intervenție. Unitatea medicală dispune de o ambulanță veche, din 2007, care necesită reparații.

Potrivit organizației Salvați Copiii, peste 200.000 de copii sunt tratați anual de medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu.” Cel mai mare spital de pediatrie din România internează în fiecare an peste 30.000 de copii, iar pentru 60% dintre ei e nevoie de intervenție chirurgicală.

Mulți dintre copiii care trebuie să primească îngrijiri medicale urgente sunt în risc să nu ajungă la tratament. Singura ambulanță a spitalului se strică frecvent. Fără aceasta, copiii nu mai pot fi transportați pentru interveții și tratamente, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al organizației. De asemenea, sunt necesari 77.290 de euro pentru achiziționarea acestei ambulanțe.

Mai multe persoane publice, precum Andreea Antonescu, Sorin Bontea, dar și creatori de conținut cum ar fi Ioana Grama, Gabriela Atanasov și Alina Ceușan, s-au alăturat acestei cauze. Și Gina Pistol a împărtășit pe Instagram un mesaj pentru a-și îndemna urmăritorii să susțină acest demers.

Alina Greavu, cunoscută în mediul online ca Aluziva, jurnalistă și creatoare de conținut, a luat parte la această strângere de fonduri și și-a îndemnat comunitatea din mediul online să doneze, ocupându-se de asta mai multe zile la rând. Ea a publicat și un mesaj pe contul personal de Instagram, în care menționează că a reușit să ajungă la suma de 20.000 de euro. „În ultimele trei zile nu am făcut altceva în online decât să mă ocup de strângerea de fonduri pentru ca @salvaticopiiiromania să cumpere o ambulanță pentru cel mai mare spital de pediatrie, respectiv Grigore Alexandrescu din București. Din totalul de 5 ambulanțe, 4 vor merge la casat. Rămâne una singură, și aia veche și în continuă necesitate de reparații, motiv pentru care luptăm să strângem bani de una nouă”, a transmis Aluziva pe Instagram.

De asemenea, și filosoful și scriitorul Mihai Șora s-a alăturat cauzei inițiate de Salvați Copiii pentru a cumpăra o ambulanță care să transporte copiii bolnavi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

„Dacă ești adult, știi. Înțelegi boala, îți poți accepta suferința ca pe o încercare, chiar dacă ți se pare nedreaptă și este fără scăpare. Dar un copil care suferă strânge în el nu doar chin și durere, timpul curmat al jocului, al bucuriei, ci și absurdul unei lumi pe care nu o poate cuprinde cu mintea și cu sufletul lui de copil; uneori strânge și neputința ori nepăsarea oamenilor mari dimprejur.

La spitalul de pediatrie „Grigore Alexandrescu” din București nu există nicio ambulanță demnă de acest nume, cu aparatură funcțională, cu acele dotări care fac diferența dintre un hârb pe patru roți și un vehicul ce poate salva viețile unor copii. Om cu om, am putea aduna fondurile pentru o ambulanță nou-nouță.

Salvați copiii, dragii mei, nu este o formulă, este un strigăt pe care am încercat să-l desenez aici. Fiți buni, fiți generoși”, a fost mesajul lui Mihai Șora publicat pe Facebook.

Te poți alătura cauzei printr-o donație directă în contul Salvați Copiii România:
RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei)
RO42 RNCB 0071 0114 3479 0101 (euro)
RO69 RNCB 0071 0114 3479 0003 (dolari)
Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU,
Cod unic: 3151288.

Poți trimite și un SMS la 8844 cu textul „SALVEZ”, iar după confirmă donația printr-un nou sms cu textul „SALVEZ DA.”

Citește și:
Trebuie să vezi aceste imagini inedite cu Regina Rania a Iordaniei în tinerețe!

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people