La începuturile Facebook-ului, Mark Zuckerberg i-a numit pe cei care îi încredințau datele personale „idioți”

ellede Ruxandra Marin

Greșelile pe care le-a făcut Mark Zuckerberg în trecut continuă să îl urmărească și astăzi.

La începuturile Facebook-ului, Mark Zuckerberg i-a numit pe cei care îi încredințau datele personale „idioți”

Mark Zuckerberg a fost audiat în fața Congresului american zilele acestea, cu privire la ultimul scandal în care este implicată rețeaua de socializare pe care o deține, Facebook, și anume Cambridge Analytica.

Dacă nu știi despre ce este vorba, pe scurt, se pare că o companie de consultanță, și anume Cambridge Analytica, a accesat ilegal datele private ale utilizatorilor Facebook din toată lumea, inclusiv din România. Așadar, în momentul în care a fost convocat de Congres în această problemă, Mark Zuckerberg a fost întrebat despre siguranța datelor utilizatorilor rețelei sale sociale și despre ce face pentru a le proteja.

Deși Mark Zuckerberg a avut răspunsuri satisfăcătoare la toate aceste întrebări, nu putem să nu ne amintim niște lucruri pe care le-a spus în trecut, atunci când Facebook se află abia la început.

Într-un material realizat de The New Yorker despre fondatorul Facebook în 2010 a fost adusă în discuție o conversație pe care Mark Zuckerberg a avut-o cu un prieten, prin mesaje, exact despre accesul la informații despre studenții Harvard (pe atunci, la început, doar aceștia erau utilizatori Facebook).

Se pare că Mark i-a spus prietenului său că are informații despre oricine de la Harvard, „peste 4000 de e-mailuri, imagini, adrese'. Când prietenul său l-a întrebat cum a reușit să le obțină, Mark Zuckerberg i-a replicat: „Ei le-au trimis. Nu știu de ce. „Au încredere în mine'. Idioți'.

La momentul respectiv, în 2010, când a fost întrebat despre aceste mesaje, Mark Zuckerberg a declarat că regretă și că „s-a maturizat și a învățat foarte multe' de atunci.

Cu toate acestea, având în vedere evenimentele recente, nu putem să nu ne întrebăm dacă lucrurile și oamenii se schimbă cu adevărat odată cu trecerea timpului și cu maturizarea și dacă faptul că Facebook a fost fondat în acest fel încă de la început nu îi va dăuna și în continuare.

Citeste si:
Mark Zuckerberg în fața Senatului SUA. Ce răspunsuri a oferit despre Facebook

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people