La ce au renunțat Meghan Markle și Prințul Harry și cu ce rămân după Megxit

Întrebarea care se află acum pe buzele tututor este cu ce vor rămâne, dar și la ce au renunțat Meghan Markle și Prințul Harry după Megxit.

La ce au renunțat Meghan Markle și Prințul Harry și cu ce rămân după Megxit

În mod cert, decizia Prințului Harry și a lui Meghan Markle de a renunța la statului de membri „seniori” ai Familiei Regale și de a munci pentru a deveni independenți financiari i-a luat pe toți prin surprindere. Iar acum nu ne rămâne decât să ne întrebăm ce presupune această schimbare pe care cei doi o fac în viața lor.

Meghan Markle și Prințul Harry vor rămâne reprezentații mai multor organizații caritabile și se vor ocupa în anul 2020 de lansarea fundației Sussex Royal. Potrivit reporterului regal Omid Scobie, organizația lor caritabilă se va concentra pe găsirea unor soluții la problemele actuale ale societății. Până în acest moment, ei nu au dat foarte multe detalii.

Conform Royal Central, un membru „senior” înseamnă o persoană care face parte din Familia Regală și care își îndeplinește atribuțiile sale în numele Reginei și reprezintă monarhia. Acest titlu se referă la rudele care urmează linia de succesiune la tron. În prezent, cei doi sunt implicați în mai multe acțiuni, iar astfel își vor păstra titlurile.

În ciuda tuturor controverselor care au existat de ieri de când ei au anunțat această decizie, mai multe surse au declarat pentru publicația The Times faptul că ei ar putea să îi plătească Reginei Elisabeta a II-a chirie pentru proprietatea pe care le-a dăruit-o. Mai mulți au spus că locuința lor principală va fi în altă parte, posibil în Canada, însă ei vor să păstreze casa în care locuiesc acum. 

Prințul Harry și Meghan Markle locuiesc în Frogmore Cottage, o casă care are cinci camere și în care au investit aproximativ trei milioane de dolari pentru renovări. Cei doi au înlocuit sistemele de încălzire vechi, au modificat interiorul casei istorice, au redecorat ușile exterioare, ferestrele și pereții. Ba mai mult decât atât, un comunicat publicat pe site-ul oficial Royal Sussex spunea că „Frogmore Cottage va fi în continuare proprietatea Majestății Sale Regina. Ducele și Ducesa de Sussex vor continua să locuiască în Frogmore Cottage – cu permisiunea Majestății Sale Regina – ca reședință oficială, întrucât continuă să sprijine monarhia și astfel familia lor va avea întotdeauna un loc unde să stea în Regatul Unit.”

Graham Smith, critic al familiei regale, a comparat costurile de renovare a casei cu finanțarea unui centru pentru veteranii militari cu tulburare de stres post-traumatică (PTSD), spunând faptul că: „O organizație caritabilă a cheltuit 2,4 milioane de lire sterline pentru sprijinirea unui centru pentru veteranii militari care suferă de PTSD.”

Ronn Torossian, CEO al agenției de relații publice 5W Public, a declarat pentru Daily Mail că „nu ar fi surprinzător” dacă cei doi ar începe să caute opțiuni pentru a câștiga bani în America de Nord, unde vor sta atunci când ei nu sunt în Regatul Unit. Un expert în branding și social media consideră că Prințul Harry și Meghan Markle vor urma exemplul cuplului Barack și Michelle Obama, și anume să finanțeze diferite fundații caritabile, să producă documentare pentru un serviciu de streaming, să facă podcast-uri și să scrie cărți autobiografice.

Conform unei declarații pe pagina oficială Sussex Royal, Ducii de Sussex nu au niciun venit, fiind interzis prin lege. Veniturile Ducilor de Sussex provin din două surse: The Sovereign Grant, achitată din banii contribuabililor britanici (care acoperă 5% din costurile anuale ale celor doi), însă marea parte a veniturilor provine de la Ducatul de Cornwall, care este condus de tatăl lui Harry, Prințul Charles.

Citește și:
Milioanele lui Meghan & Harry: Independenți financiar și cu șanse de a deveni mai bogați decât Regina

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people