Kourtney Kardashian, criticată aspru după ce a răspândit teorii ale conspirației legate de Covid-19

Fanii au făcut-o pe Kourtney Kardashian „proastă“ după ce aceasta a afirmat că masca de protecție poate dăuna sănătății.

Kourtney Kardashian, criticată aspru după ce a răspândit teorii ale conspirației legate de Covid-19

Deși nu există absolut nicio dovadă științifică ce să ateste asta, Kourtney Kardashian a postat sâmbătă pe Instagram un grafic care susține că purtarea măștilor chirurgicale poate duce la afecțiuni mortale. Vedeta este urmărită de peste 100 de milioane de fani.

Postarea a inclus o fotografie cu o mască de unică folosință, însoțită de următorul text: „Potrivit Cancer.org, crește riscul apariției tumorilor hepatice, testiculare, pancreatice, renale și mamare + colită ulcerativă, boli tiroidiene, preeclampsie și colesterol ridicat. Expunerea ridicată poate provoca simptome asemănătoare gripei și hemoragii în plămâni, ducând la sufocare.”

Chiar dacă Kourtney Kardashian menționează ca sursă Cancer.org, organizația s-a dezis de o asemenea informație. Un medic a spus clar că „nu există dovezi care să susțină afirmația că prezența PTFE într-o mască poate duce la cancer. Ca medic oncolog chirurgical, eu și milioane de colegi am purtat măști pentru a ne proteja și pentru a proteja pacienții de răspândirea infecțiilor.”

Fanii au fost revoltați de acest mesaj, unul dintre ei scriind pe Twitter următoarele: „Una este ca un necunoscut să scrie pe rețele sociale că măștile cauzează cancer, alta e să facă acest lucru @kourtneykardashian, care are un cont urmărit de 100 de milioane de adepți. Pur și simplu e inacceptabil.” Alții au făcut-o pur și simplu „proastă”.

Acest scandal vine după ce mai mulți membri ai familiei Jenner-Kardashian au fost criticați în ultima vreme. Petrecerea lui Kendall Jenner, care a avut loc pe acoperișul unui hotel din Los Angeles nu a respectat niciun fel de normă de siguranță – niciun invitat nu purta mască de protecție, iar de distanțare socială nici nu s-a pus problema. De asemenea, nici Kim Kardashian nu a fost iertată după ce a zburat alături de 40 de prieteni și membri ai familiei pe o insulă privată.

Citește și:
Ce spune antrenorul Simonei Halep despre starea sportivei după ce a fost diagnosticată cu Covid-19

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people