Jamie Lee Curtis a primit trofeul Leul de Aur pentru întreaga activitate la Festivalul de Film de la Veneția 2021

Actrița Jamie Lee Curtis a primit în cadrul Festivalului de Film de la Veneția 2021 trofeul Leul de Aur întreaga ei activitate.

Jamie Lee Curtis a primit trofeul Leul de Aur pentru întreaga activitate la Festivalul de Film de la Veneția 2021

Jamie Lee Curtis, cunoscută pentru rolurile din True Lies, Halloween, Freaky Friday și Knives Out, a fost premiată în cadrul Festivalului de Film de la Veneția cu Leul de Aur pentru întreaga activitate. Actrița în vârstă de 62 de ani a impresionat cu apariția ei elegantă pe covorul roșu.

Jamie Lee Curtis a purtat o rochie cu imprimeu leopard și a strălucit pe covorul roșu, înainte de a accepta emoționată premiul.

Ceremonia de decernare a Leului de Aur a avut loc în sala Grande a Palazzo Del Cinema, înainte de proiecția în afara competiției a filmului Halloween Kills, în regia lui David Gordon Green. În această peliculă, Jamie Lee Curtis are rolul principal, interpretând-o pe Laurie Strode.

După ce a acceptat trofeul Leul de Aur, Jamie Lee Curtis a avut și un discurs, în cadrul căruia a vorbit despre cât de recunoscătoare este pentru oportunitățile de care a avut parte pe parcursul carierei sale de actriță. „Mă simt onorată să fiu premiată în acest fel de Festivalul Internațional de Film de la Veneția. Mi se pare imposibil să fi fost în această industrie de suficient de mult timp pentru a primi recunoașterea pentru întreaga activitate și acest lucru să se întâmple acum, cu Halloween Kills, care este foarte important pentru mine.”

Halloween și parteneriatul meu cu Laurie Strode mi-au lansat și susținut cariera, iar faptul că aceste filme evoluează într-o nouă franciză care este iubită de publicul din întreaga lume a fost și rămâne un cadou”, a adăugat Jamie Lee Curtis.

Pe lângă proiectele cinematografice la care lucrează, Jamie Lee Curtis este și o susținătoare a comunității LGBTQ+. Ea dezvăluit recent într-un interviu pentru AARP că fiica ei, Ruby, este transgender. Actrița în vârstă de 62 de ani a povestit că tranziția prin care a trecut Ruby a ajutat-o să-și pună la îndoială fostele credințe care susțineau că identitatea de gen și expresia de gen sunt norme prestabilite din naștere, explicând și că viața este o metamorfoză constantă. „Este vorba de vechi concepții care nu mai funcționează în prezent.”

Jamie Lee Curtis își dorește să redea povestea de viață a Sarei Cunningham, o mamă care militează pentru drepturile persoanelor din comunitatea LGBTQ. După ce a văzut o postare devenită virală pe Facebook despre cum Cunningham, care are un fiu gay, se oferă să participe la nunțile cuplurilor de același sex, Curtis a contactat-o și a cumpărat drepturile biografiei sale.

Citește și:
Starurile iau cu asalt covorul roșu de la Veneția și întreg orașul: iată pe cine nu trebuie să ratezi!

Foto: Profimedia, Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people