Interviu exclusiv: MEGAN FOX – O frumusete cu picioarele pe pamint

Iubitoare de animale,dar si de cumparaturi, Megan Fox vorbeste despre filme, dragoste si frumusete. Citeste povestile secrete ale unei fete frumoase pe care ti-ai dori s-o ai drept cea mai buna prietena.

In fiecare an apare in topul celor mai sexy femei din lume, iar numele ei este unul dintre cele mai cautate pe internet. Joaca intr-un nou film – Friends with Kids, – alaturi de atragatorul Jon Hamm, iar Giorgio Armani insusi a ales-o ca imagine si totodata muza pentru intreaga linie de produse de infrumusetare si parfumuri a casei Armani.
 
In ultimul timp, Megan Fox alege sa se refugieze in propriul camin, mai degraba decit sa-si faca aparitia la petrecerile hollywoodiene. O intilnim in Los Angeles, undeva in partea de vest a Hollywood-ului, intr-o dimineata de mai. Megan Fox apare neinsotita, la volanul unui SUV ne­gru, cu geamuri fu­murii. Este mica si dragalasa, poarta o sapca bine fixata pe cap, blugi, o camasa in dungi si slapi. Observ tenul de portelan, ochii de un albastru meta­lic, parul negru, si­lueta miniona, dar vo­lup­toasa in acelasi timp, chiar opusul aspectului ano­re­xic. Muzica anilor ’50 incinge atmosfera: Ma­rilyn Monroe cinta "Diamantele sint cele mai bu­ne prietene ale fetelor", in timp ce Megan Fox este la machiaj. Incepe sedinta foto, este ta­cu­ta si cauta doar aprobarea carismaticei fo­togra­fe Kayt Jones, urmindu-i sirguincioasa fie­care indicatie. „Este foarte rapida, a fost distractiv si usor!”, a spus Megan dupa aceea.
 
Cind o privesti pe Megan, nu poti sa nu observi ca toate pozele ii reusesc perfect. Lumina ii ca­de pe fata intr-un mod ideal. Este incredibil de foto­genica, magnetica chiar. Mereu atenta si profesionista, citeodata zimbitoare, Megan Fox reuseste sa pozeze cu maiestrie chiar si stind in cada, sarind de pe trambulina, aranjind citi­va bujori sau preparind limonada in casa. Cu siguranta, a tinut secret talentul ei de „gos­podina perfecta”! A avut si citeva pretentii, desigur: propriul ma­ke-up artist, propriul hair stilist, asistentul personal, bucatarul personal, costumiera, precum si zo­na ei privata; abia am indraznit sa vorbim cu ea, sa ne apropiem de ea.
 
Simti ca este pu­ter­ni­ca, rezervata si discreta si nu atit de ext­ro­ve­rtita pe cit a pa­rut atunci cind a jucat in rolul de mecanic sexy, alaturi de De­cep­ticons, pe planeta Hollywood. Pe atunci apa­rea scan­dalos de sexy, bronzata, plina de ta­tua­je si poate chiar bisexuala. Dar ce mai conteaza? Dupa ce a sedus fie­care barbat in fil­mul "Jennifer’s Body," s-a maritat cu Brian Austin Green si acum isi scoa­te pe rind fiecare tatuaj. Putem numi asta perioada post-rebeliune? La 25 de ani, cea care se caracterizeaza ca fiind „extrem de ambitioasa”, se afla pe o cale sigura si ascendenta. Drumul ei inceput in Tennes­see si continuat in Cali­for­nia, cu o mica incursiu­ne in Florida, se pregateste acum sa atinga apo­geul.
 
Lista de proiecte a lui Megan Fox – actri­ta, producatoarea si in acelasi timp muza – este nesfirsita. Ea reprezinta linia de frumusete Gior­gio Armani, un par­teneriat sexy-chic americano-italian si, mai mult, va aparea intr-un nou film – Friends with Kids, la ince­­pu­tul lui 2012, o comedie in care il are ca partener pe sar­man­tul Jon Hamm (din Mad Men). De parca nu ar fi de ajuns, in prezent are si un proiect cu regizorul Judd Apa­tow. O am pe frumoasa Megan Fox in fata mea, pregatita sa-mi raspunda la intrebari, foarte relaxata, privindu-ma fix cu ochii mari albastri. Urmeaza o discutie lejera intre fete, la o cana de ceai verde.
 
ELLE: Ai devenit imaginea unica a liniei de beauty Giorgio Armani – produse de machiaj, cosmetice si parfumuri, precum si a liniei Ar­ma­ni Code, dupa colaborarea cu cea de lenjerie si blugi. Cum a inceput acest proiect?
Megan Fox: Am purtat tinute Armani de cite­va ori pe covorul rosu si cred ca acesta este mo­dul prin care ajungi sa fii luat in vizor de o ca­sa de moda. Nici nu-mi mai aduc aminte e­xact cum s-a petrecut prima intilnire. Am inceput prin a poza pentru linia de blugi si lenjerie, am continuat cu o cola­borare pentru linia de cosmetice, apoi pentru parfumul Armani Code si pentru cea de beauty. Treptat, totul s-a transformat intr-un proiect de anvergura.
 
ELLE: Care este relatia ta cu Giorgio Ar­ma­ni?
M.F.: Este mereu foarte amabil si atent, este un barbat scund, dar foarte puternic si atit de stoic. Este un adevarat simbol si se poarta ca atare; de aceea este minunat sa te afli in preajma lui. Dar e si foarte prietenos si binevoitor. Si imi trimite flori de ziua mea!
 
ELLE: Care este viziunea ta asupra fru­mu­se­tii?
M.F.: As spune simplitate si eleganta, cu o nota de senzualitate.
 
ELLE: Dar secretele tale de infru­mu­se­ta­re?
M.F.: Dorm, beau apa si ceai verde, fac sport, evit expunerea pe timp indelungat la soare si gindesc pozitiv.
 
ELLE: Esti dependenta de moda?
M.F.: Sint dependenta, in sensul ca iu­besc sa intru pe site-ul Shop Bop. Sint cu ade­varat de­pendenta de el. Chiar daca sint intr-o ade­va­rata depresie sau trista din cau­za vreunui lucru, daca intru pe Shop Bop si cumpar ce­va… e clar, sint dependen­ta de cum­pa­ra­tu­ri, pentru ca atunci cind imi cumpar lucruri mi se eli­bereaza en­dor­fi­na in corp si dintr-o data ma simt mai bine.
 
ELLE: Care este stilul tau personal?
M.F.: Ma oboseste atit de tare sa fiu mereu stilata, eleganta si pe tocuri, incit in timpul liber a­leg haine extrem de conforta­bile. Dar tin sea­ma de moda, stiu cum trebuie sa ma imbrac.

ELLE: Care este cea mai mare slabiciune a ta?
M.F.: Greu de ales intre zahar si pantofi.
 

ELLE: Radacinile tale merg pina in Franta, Irlanda si Statele Unite ale Americii. Ce ai mos­te­nit de la fiecare?
M.F.: Ochii albastri si pistruii i-am mostenit de la rudele din Irlanda. Familia mea este black Irish. Trasaturile fizice vin de acolo, doar po­me­tii sint din partea americano-indiana. Des­pre legaturile cu Franta nu stiu nimic. Poate ce­va din personalitatea mea este legat de stra­mosii francezi. Daca esti american nativ intr-o anumita masura, poti lua parte la o ceremonie, unde vei fi introdus in clan si vei primi numele oficial de american-indian nativ. Ma aflu acum in acest proces cu sora mea si imi voi obtine nu­me­le in curind. Sint emotionata.
 
ELLE: Publicul te-a descoperit in filmul Transformers, dar tu la acea vreme deja fu­sesei model si jucasei in multe filme si seriale TV (Ocean Ave, Uncle Charlie, The Help, Star of the Family…). Consideri ca ai ex­perimentat prea multe prea repede?
M.F.: Nu cred. Intotdeauna, cit am simtit ne­voia, m-am adapostit, in sensul ca am ales tot timpul sa fiu acasa… Stii, la mine totul se invir­te in jurul caminului. Nu ies in oras. De fapt, ies doar cind este nevoie pentru meseria mea. Sint cu sotul meu de la 18 ani, asa ca am fost oarecum privata de agitatia indus­triei pe parcursul carierei mele, n-am fost prea expusa la evenimente, desi sint mult prea expusa in media.
 
ELLE: Care sint lucrurile care te emotio­nea­za?
M.F.: Lucrez cu citeva asociatii private din Los An­geles, care sustin cauze cu care eu rezonez. Sint o iubitoare impatimita de anima­le si m-am ocupat de orice, cum ar fi donatii cat­re ASP­CA si tot felul de alte lucruri. Se des­­fasoara acum o actiune de salvare a ele­fan­tilor, si m-as du­ce, daca as putea, sa lucrez acolo vreo doua sap­ta­­mini. In asa ceva imi doresc sa fiu im­pli­cata. Iu­besc animalele, am catei, o pisica si o pa­sare si, la un moment dat, am avut un por­­cusor pe nume Piggy Smalls. A fost un rapper Biggie Smalls, asa ca noi l-am nu­mit No­torious P.I.G. pe porcusor. A fost un nu­me reu­sit si un animal pe cinste.
 
ELLE: Brigitte Bardot a renuntat la toata carie­ra ei cind era pe val pentru a se dedica actiunilor care protejeaza animalele. Crezi ca tu ai putea sa faci la fel?
M.F.: O apreciez pe Brigitte Bardot, iubesc ani­malele si chiar pot intelege a­ceasta de­cizie. Cred ca as putea sa fac asa ceva, ma vad impli­cata in astfel de lu­cruri. Cred ca asta este me­nirea noastra – nu neaparat legat de anima­le, dar cred ca sintem aici pentru a ne dedica semenilor si pentru a aju­ta planeta. Asa ca, in opi­nia mea, Bri­gitte Bardot a facut ale­ge­rea buna si o consider foarte curajoasa.
 
ELLE: Povesteste-ne despre noul tau film, Friends with Kids.
M.F.: Joaca in el Jon Hamm si Adam Scott. Adam este un actor extrordinar, dar si un comediant talentat. Cea care a scris si a regizat filmul este sotia lui Jon Hamm. Mai joaca Kristen Wiig de la SNL si Maya Ru­dolph; filmul are o echi­pa extraordinara. Este povestea unei pe­rioa­de de tran­­zi­tie; faci parte dintr-un grup de oameni ca­re au doua­­zeci si ceva de ani si toti cresc, se cuplea­­za si au copii la 30 de ani. Dar ce se intimpla cu cei care ramin in urma, care nu s-au ca­satorit si nu au copii? Filmul infa­tiseaza evolutia lor si modul in care trateaza ei a­ceas­­ta pe­­rioa­da din viata. Actiunea ur­ma­res­te per­so­na­­je­­le lui Jen­nifer si Adam care sint amici si decid sa aiba un copil im­preuna, pentru a avea apoi li­ber­ta­tea sa-si ga­seas­ca sufletul-pereche; iar personajul meu este a­mo­rezat de Adam Scott, in film.
 
ELLE: Ti-a facut placere sa joci alaturi de Jon Hamm?
M.F.: Da, este un tip amuzant si, evident, extrem de talentat. Amindoi au fost foarte amabili cu mine si binevoitori, si am putut sa joc foarte bine pe platourile de filmare; toata lu­mea era fericita si dornica sa mun­ceas­ca, toti voiau sa fie acolo si sa depuna tot efortul pentru acest proiect. M-am simtit foarte bine in aceasta atmosfera.
 
ELLE: Ce film te-a facut sa-ti doresti sa devii actrita?
M.F.: Vrajitorul din Oz. L-am vazut la virsta de doi ani si ma uitam la el in mod obsesiv. Imi placea la nebunie Judy Garland si imi do­ream sa fiu Dorothy. Am fost si Dorothy: le-am cerut pa­rin­tilor mei sa ma strige Dorothy aproape un an, timp in care purtam pantofi rosii. Cred ca mama mi-a confec­tio­nat rochita in patratele.
 
ELLE: La ce filme interzise te-ai uitat cind erai mica?
M.F.: Ii furam filmele surorii mele mai mari. Cred ca primul film pe care l-am vazut si pe care nu trebuia sa-l vad a fost Ara­h­no­fobia, despre paienjeni. L-am vizio­nat cind aveam trei ani si am ramas traumatizata. Este o scena pe care mi-o amintesc, pare stupida acum, dar parea ca ma uit la filmul Gremlins. Ma refer la scena aceea in care personajul se lupta cu o tarantula imensa, care-i cade in gura. Zece ani dupa aceea am fost ingrozita! Primul film pe care l-am vazut cu tema se­xuala cred ca a fost Fear, in care au jucat Mark Wahlberg si Reese Wither­spoon. A fost primul film scandalos pe care l-am vazut, la virsta de 8 ani.
 
ELLE: Te-ai casatorit in mare secret anul trecut in Hawaii. Te emotioneaza nuntile regale spec­­taculoase, cum ar fi cea a lui Kate si William sau Charlene si Albert de Monaco? M.F.: Sint emotionata la vederea ori­carei nunti, ma simt ca o fraiera. Pling de cite ori vad nunti la te­levizor sau reality show-uri de genul Say yes to the dress, un­de femeile isi cauta rochia perfecta si pling de cite ori o gasesc, iar eu pling alaturi de ele. Credeam ca este o prostie, dar de cind m-am ca­sa­torit, pling de fiecare data cind aud pe cineva ca se va casatori. Nu obisnuiam sa ma identific cu acest tip de nunti si n-as vrea niciodata o nunta atit de mare, pentru ca simt ca este un moment ce trebuie sa ramina foarte intim. Dar inteleg de ce oamenii si-ar dori o nunta de felul acesta. Imi place sa privesc astfel de nunti, dar n-am vazut-o pe cea regala. A fost difuzata pe la doua dimineata, n-am de gind sa stau treaza ca sa-i vad pe altii casatorindu-se.

ELLE: Ai o relatie cu sotul tau de aproape sapte ani. Acest lucru te face sa te simti ca in filmul Two Aliens in L.A.?
M.F.: Cred ca este ciudat cind te gin­desti, pentru ca oamenii nu reusesc sa ra­mina impreuna atit de mult timp. Poate doar Goldie Hawn, care este cu Russell dintotdeauna. Noi n-avem multi prieteni in showbiz, asa ca pot spune ca nu facem parte din el in acest sens. Situatia trebuie luata asa cum este, este o ne­bu­nie si eu ii spun tot timpul sotului meu „sint din copilarie cu tine”. Dar relatia s-a pastrat proas­pa­ta si se simte ca noua.
 
ELLE: Din experienta ta personala (cu tatal si fiul vitreg, Kassius, in virsta de noua ani), care sint elementele esentiale care fac o familie vitre­ga sa functioneze?
M.F.: Trebuie sa inveti sa iubesti copilul ca si cum ar fi al tau si sa-l sustii, sa fii sigura ca esti des­chisa emotional. Tre­buie sa fii capabil sa impui disciplina si sa ob­ser­vi in ce fel acest lucru devine ciudat pentru pa­rin­tii vi­tregi. Trebuie sa stii sa accepti si sa ierti, sint multe perioade de tranzitie intr-o familie, pe care le resimt atit copilul, cit si ceilalti. Atitu­di­nea ta trebuie sa fie foarte deschisa din punct de vedere emo­tional. Aces­ta este sfatul pe ca­re il dau.
 
ELLE: Ce planuri ai pentru 2012? Se intim­pla ceva captivant?
M.F.: Anul urmator apare Friends with Kids si, de asemenea, ma pregatesc pentru filmarile cu Judd Apatow pentru urma­torul lui film, care este un fel de continuare a filmului Knocked Up – va fi foarte interesant. Acestea sint planurile sigure pentru moment. Nu am vreun proiect anume pe plan perso­nal, as vrea sa-mi intemeiez o familie la un moment dat, dar nu chiar acum.
 
ELLE: Care este primul lucru pe care-l faci dimineata pentru infrumusetare?
M.F.: Imi curat fata foarte bine, inainte de a apli­ca machiajul. Apoi folosesc cre­ma hi­d­ra­­tan­ta si crema de protectie solara.
 
ELLE: Ce ritual de frumusete ai pentru seara?
M.F.: Beau apa si folosesc crema hi­­d­ra­­tan­ta. Nu merg niciodata la culcare ma­chiata.
 
ELLE: Ce trucuri folosesti?
M.F.: Tin in frigider crema hidratanta si, cind o aplic, aceasta micsoreaza porii imediat. Aplic un gel pe sprincene si ma dau cu strat triplu de mascara! Folosesc creme hidratante si balsa­mu­ri de buze, pentru ca atunci cind ca­la­to­resc, schim­barile climatice imi afecteaza te­nul.
 
ELLE: Care este produsul de machiaj fa­vo­rit?
M.F.: Totul depinde de look-ul pe care vrei sa-l adopti, dar prefer de obicei rujuri puternice. Rujul Rouge d’Armani 400 creeaza un contrast perfect cu tenul meu pal si parul negru. Iubesc culoarea rosie. Si fondul de ten pentru look-ul de zi.
 
ELLE: Ce produse de infrumusetare nu fo­lo­sesti niciodata?
M.F.: Produsele care contin acizi din fructe, pentru ca sint agresive cu pielea.

ELLE: Cum iti ingrijesti parul?
M.F.: Ma spal zi de zi cu apa rece si folose­sc sampon Kérastase. Nu va spun nu­mele stilistului meu!
 
ELLE: Care a fost cea mai mare gre­sea­la pe ca­re ai facut-o in privinta pa­rul­ui sau a machiajului?
M.F.: Sint nenumarate, de la perioada din adolescenta cind mi-am vopsit parul por­toca­liu, pina la bronzare excesiva, cind am ajuns de culoarea pamintului.
 
ELLE: Ce iti place cel mai mult la tine?
M.F.: Ochii de pisica!
 
ELLE: Ce parfum n-ar putea sa-ti lipsea­s­ca niciodata?
M.F.: Armani Code Women. Pentru mine, accentul de portocala da senzatia de liberta­te, soare si sexualitate. Parfumul imi aduce a­min­te de perioada copilariei petrecuta in Florida.
 
ELLE: Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit in materie de frumusete? De la cine?
M.F.: Less is more: pentru mine este cheia succesului! Icon-urile pe care le admir sint femei ca Ava Gardner, Gene Tie­r­ney, Sophia Loren si Marilyn Monroe. Fie­ca­re are o personalitate puternica, sint incredibil de feminine si au un stil aparte.
 
ELLE: Ce produse iti sint absolut indis­pen­sa­bile?
M.F.: Pentru corp folosesc vanilie si sapun din arbore de ceai. Sa­pu­nul este cumparat de la magazine cu produse naturiste. Mai fo­lo­se­sc cris­tale de sare vulcanica de la Four Sea­sons din Kona, Hawaii. Pentru ma­chiaj, ador sa folosesc rimelul Gior­gio Armani To Kill, pentru ca este usor. Creeaza volum si alungi­re.
 
ELLE: Tii vreo dieta speciala?
M.F.: Maninc de cinci ori pe zi si evit lacta­te­le. Incerc sa maninc alimente nep­re­pa­rate de cite ori am ocazia.
 
ELLE: Faci sport?
M.F.: Da, incerc sa ma antrenez cu Harley Paternak de trei ori pe saptamina. Fie­ca­re an­tre­nament dureaza 45 de minute.
 
ELLE: Care este filosofia de infrumusetare pe care o urmezi?
M.F.: Accepta-te asa cum esti si de acolo porneste cu imbunatatirile. Dormi suficient, bea apa, fa sport, incearca sa te feresti de ex­pu­ne­rea prelungita la soare si adopta o atitudine pozitiva! Covorul rosu, moda si sedintele foto sint parte din viata mea, dar nu uit cum am ajuns aici si cine sint ca persoana.
Virginie Dolata
Traducere si adaptare de Andra Vaduva
Foto: Image.net
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people