Horia Tecău este noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup

Horia Tecău este noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup, a anunțat Federația Română de Tenis.

Horia Tecău este noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup

Billie Jean King Cup, care a purtat până în 2020 titlul de Fed Cup, este cea mai importantă competiție sportivă din tenisul feminin, echivalenta Cupei Davis în tenisul masculin. Cu o istorie care pornește din 1963, concursul este unul extrem de prestigios și poartă astăzi numele campioanei care este cunoscută drept fondatoarea WTA și câștigătoare a 39 de titluri de Grand Slam. O activistă pentru drepturile femeilor, King a și câștigat, la vârsta de 29 de ani, celebrul meci Battle of the Sexes, împotriva tenismenului Bobby Riggs, în încercarea de a demonstra că femeile pot să joace tenis la fel de bine ca bărbații, că merită plată egală pentru performanțele lor și că sponsorii au de ce să investească în tenisul feminin.

Iar vestea bună pentru echipa României este aceea că Horia Tecău va deveni căpitanul nejucător al acesteia, anunțul fiind făcut la doar câteva zile după ce tenismenul a avut ultima sa apariție oficială în culorile României la Cupa Davis. Știrea a fost anunțată de Federația Română de Tenis, care a precizat faptul că Alina Tecșor-Cercel va continua să rămână în poziția de antrenoare a echipei. Horia Tecău îl înlocuiește în postura de căpitan al echipei Billie Jean King Cup pe Daniel Dobre, care a ocupat această poziție în ultimii doi ani. Înainte de Dobre, echipa a mai fost condusă de Monica Niculescu, Florin Segărceanu, Ilie Năstase și alții.

Următoarele meciuri în Billie Jean King Cup pentru România vor avea loc în aprilie, cu echipa Poloniei, și vor fi jucate în deplasare, iar Simona Halep și-a anunțat deja participarea la această etapă a competiției. Competiția, care se va desfășura pe 15 și 16 aprilie, va decide cine se califică pentru Turneul Final al cupei, care se va desfășura la finalul sezonului.

Horia Tecău are trei titluri de Grand Slam în palmares, două la dublu – la Wimbledon și US Open, unde a jucat alături de Jean-Julien Rojer -, și unul la dublu mixt, Australian Open, câștigat alături de Bethanie Mattek-Sands.

Citește și:
Sean Penn vorbește despre întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „curaj, demnitate și iubire…'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people