Fiica Angelinei Jolie a fost discriminată din cauza culorii pielii

Angelina Jolie susține că fiica ei, Zahara, a fost discriminată de o asistentă medicală din cauza culorii pielii.

Fiica Angelinei Jolie a fost discriminată din cauza culorii pielii

Angelina Jolie trage un semnal de alarmă privind felul în care angajații din sistemul medical discriminează pacienții care nu sunt albi, după ce fiica ei, Zahara, nu a primit îngrijirea post-chirurgicală de care avea nevoie, adaptată la culoarea pielii ei. 

Într-un interviu acordat Time, Jolie a vorbit cu studentul la medicină Malone Mukwende, care cercetează prejudecățile rasiale din sistemul medical din Londra. Actrița i-a explicat tânărului de 21 de ani cum, în calitate de mamă a mai multor copii de culoare, a văzut cu ochii ei cum pacienții albi beneficiază de mai multă atenție. „Am copii din medii diferite și știu că atunci când a apărut o erupție pe care toată lumea a avut-o, arăta drastic diferit în funcție de culoarea pielii”, a spus Jolie. „Dar de fiecare dată când mă uitam la diagrame medicale, punctul de referință era întotdeauna pielea albă.”

Vedeta a povestit că Zahara, fiica ei care acum are 16 ani, a fost victima prejudecăților după o intervenție chirurgicală. „Recent, fiica mea, Zahara, pe care am adoptat-o din Etiopia, a fost operată și, ulterior, o asistentă mi-a spus să o chem dacă pielea ei se face roz”, a spus Jolie.

„Aproape toată medicina este predată în acest fel”, i-a spus Mukwende lui Jolie. „Există o limbă și o cultură în profesia medicală, și deoarece se practică de atâția ani și pentru că le folosim și acum, mulți ani mai târziu, nu par să fie o problemă. Cu toate acestea, așa cum tocmai ați ilustrat, aceea este o afirmație foarte problematică pentru unele grupuri ale populației, deoarece nu se va întâmpla așa cum a zis ea [pielea nu se va face roz] și, dacă nu știți asta, probabil că nu veți apela la medic.”

În afară de Zahara, Jolie și Brad Pitt i-au mai adoptat pe Maddox, din Cambodgia, și pe Pax, din Vietnam.

Citește și:
Angelina Jolie, noi dezvăluiri despre procesul de custodie

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people