Experții în limbajul corpului explică de ce Meghan Markle își atinge mereu părul

Cu toții avem anumite obiceiuri. Unii își rod unghiile. Alții își încrucișează brațele. Însă, Meghan Markle face altceva, ea își atinge constant părul.

Experții în limbajul corpului explică de ce Meghan Markle își atinge mereu părul

Meghan Markle — la fel că noi ceilalti — face astfel de gesturi pentru a se simți confortabil.

Experții în limbajul corpului susțin că cele mai multe persoane care au astfel de obiceiuri precum jucatul cu unghiile, atinsul părului, datul din picior o fac pentru a se calma psihic și fizic într-o situație în care nu se simt confortabil și sunt stresate.

Unii oameni se joacă cu părul lor în situații în care se simt ciudat și nu știu ce să facă sau ce anume să spună. Acest comportament este versiunea adultă a comportamentului copiilor care își strâng în brațe ursulețul de pluș într-o situație incomodă pentru ei.

Gândindu-ne la Meghan (nu ne putem opri să nu ne gândim la nunta regală), am sperat să aflăm dacă este ceva mai mult dincolo de acest comportament sau este pur și simplu un obicei.

Contextul este cheia în momentul în care dorim să distingem între un obicei și un limbaj nonverbal. De exemplu, dacă cineva își atinge părul în mod repetat în tot felul de situații obișnuite, deloc stresante, precum vorbitul la telefon, cititul unei cărți sau atunci când se uită la televizor, putem concluziona că este vorba despre un obicei de care probabil acea persoană nici măcar nu este conștientă. Însă dacă respectivă persoană își atinge părul într-o situație tensionată pentru ea, atunci cu siguranță este un limbaj nonverbal.

Putem presupune că atunci când are ședințe foto foarte importante pe care știe că le vor vedea milioane de oameni, este normal să fie stresată. În astfel de momente, Meghan își atinge părul ca un gest liniștitor. De asemenea, ea își înclină ușor capul într-o parte, ceea ce poate fi de asemenea catalogat ca un gest de protecție, atunci când simte că este în centrul atenției.

Vedeți? Cu toții avem nevoie să ne simțim confortabil din când în când.

Deși, de cele mai multe ori, atinsul părului poate fi catalogat ca un gest de apărare într-o situație incomodă, acest obicei poate transmite și încredere. Meghan pozează de cele mai multe ori cu capul înclinat, expunându-și gâtul, care este o parte vulnerabilă a corpului și cu șoldul ridicat, ceea ce îi conferă o anumită prestanță. Felul în care își atinge părul este modul ei de a se juca cu camera. Cu cât se aproprie mai mult de lumina reflectoarelor regale, este posibil că Meghan să folosească acest gest pentru a trasmite că are încredere în ea.

De asemenea este posibil că acest gest să fie o simplă reacție la vânt. Toate am pățit la un moment dat acest lucru, ne-am aranjat părul timp de două ore și o rafală de vânt ne strică întreaga coafură. Și da, putem spune că Mama natură domnește și asupra membrilor familiei regale.

Citește și:
Meghan Markle, prima apariție la un eveniment oficial, alături de Familia Regală

Text: Andreea Pacioras
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people