Ducii de Cambridge și Ducii de Cornwall au participat împreună la un eveniment important. Marea absentă: Regina

Regina Elisabeta a II-a a fost din nou absentă de la un eveniment important, care a avut loc chiar de ziua Prințului Charles.

Ducii de Cambridge și Ducii de Cornwall au participat împreună la un eveniment important. Marea absentă: Regina

Kate Middleton a atras toate privirile duminică dimineața, când li s-a alăturat ducesei de Cornwall și lui Sophie Wessex pe balconul Ministerului de Externe pentru a aduce un omagiu soldaților căzuți în luptă. 

Fidelă obiceiului său de repurtare, Ducesa de Cambridge a îmbrăcat un palton negru Alexander McQueen, cu epoleți roșii, guler alb și nasturi argintii, pe care l-a mai purtat și la slujba din 2018. Kate a alăturat trioului de maci regali din piept o broșă-mac Royal British Legion care costă 20 de lire.

Îmbrăcată și ea în negru, Camilla a purtat perle la gât și o pălărie cu pene.

Prințul William și Prințul Charles au depus coroane la memorialul de război din Whitehall. Prințul Charles, care a împlinit 73 de ani duminică, a depus două coroane, una în numele său și al Camillei, și una în numele mamei sale.

Regina Elisabeta a II-a, a cărei participare fusese confirmată joi de Palat, a fost marea absentă de la slujba de comemorare. Aparent, aceasta a fost sfătuită în ultimul moment de medici să rămână acasă și să-i lase pe membrii familiei să o reprezinte la eveniment.

Potrivit Daily Mail, regina este „profund dezamăgită” că nu a putut veni la această Duminică a Comemorării, pe care o consideră una dintre cele mai importante angajamente ale anului.

Regina este șefă a forțelor armate britanice și acordă o mare importanță comemorării sacrificiilor făcute de militarii și femeile căzute în război. De-a lungul domniei sale de aproape 70 de ani, a mai lipsit doar de șase ori de la această slujbă, fie pentru că era în deplasări externe, fie pentru că sarcina avansată nu i-a permis să participe.

Familia Regală poartă maci în piept pe tot parcursul lunii noiembrie, în semn de amintire. Potrivit Royal Central, macii sunt folosiți ca simbol al comemorării încă din 1921, pentru că au crescut pe câmpurile de luptă după încheierea Primului Război Mondial. Poezia In Flanders Field, scrisă de locotenent-colonelul John McCrae a fost inspirată de florile pe care le-a văzut răsărind după a doua bătălie de la Ypres.

Regina poartă cinci maci în piept, o alegere pentru care nu a oferit niciodată o explicație oficială. Ducesa de Cambridge poartă trei maci care e posibil să reprezinte cele trei ramuri ale armatei britanice – Armata, Forțele Navale și Forțele Aeriene –, dar cărora atât în 2018, cât și în 2021, le-a alăturat o mica broșă, și ea în formă de mac.

Citește și:

Decizia luată de familia regală britanică după ce Regina Elisabeta a II-a a fost internată în spital

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people