Regina Elisabeta a II-a, apariție publică în baston pentru prima dată în 17 ani

Regina a folosit bastonul la o slujbă de Thanksgiving, ținută la Westminster Abbey.

Regina Elisabeta a II-a, apariție publică în baston pentru prima dată în 17 ani

Regina Elisabeta a II-a a luat parte marți, împreună cu Prințesa Anne, la o slujbă ținută la Westminster Abbey, ocazie cu care a folosit bastonul pentru prima dată în 17 ani.

O sursă regală a declarat pentru CNN că regina a folosit bastonul „pentru confortul său'.

Regina în vârstă de 95 de ani a folosit prima dată un baston în public în 2003, în timp ce se recupera după o intervenție chirurgicală la genunchi.

Slujba de Ziua Recunoștinței a marcat și Centenarul Legiunii Regale Britanice.

Prințesa Anne s-a îmbrăcat într-un ansamblu violet pentru ieșirea de marți, în timp ce regina Elisabeta a purtat o jachetă albastră, pe care a accesorizat-o cu Broșa Rusă cu safir a Reginei Maria. Broșa i-a fost oferită de împărăteasa Marie Feodorovna Reginei Maria drept cadou de nuntă în 1893, iar Regina a moștenit-o de la bunica ei în 1953.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Elisabeta este regina Angliei din 6 februarie 1952. În septembrie 2015, a depășit recordul străbunicii sale Regina Victoria, care a domnit 63 de ani. În 2022, anul în care va împlini 70 de ani de ocupare a tronului britanic, Elisabeta va avea parte de multiple evenimente aniversare, printre care și unul care va celebra pasiunea ei pentru echitație.

Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a fost scurt timp în spital în 2013, cu simptome de gastroenterită, dar s-a bucurat, în general, de o stare de sănătate bună, notează Reuters.

Regina a rămas văduvă în aprilie anul acesta, când Prințul Philip a murit înainte de împlinirea a 100 de ani. După moartea îndrăgitului ei soț, surse de la palat au dezvăluit că regina va fi însoțită, de acum încolo, de alți membri ai familiei regale în călătoriile sale și la evenimentele la care ia parte în calitate de șef de stat, pentru a beneficia de sprijinul de care are nevoie.

Citește și:

Regina Elisabeta își pregătește avocații pentru confruntarea cu Harry & Meghan

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video