Decizia surprinzătoare luată de Prințul Harry & Meghan Markle cu privire la botezul micuței Lilibet Diana

Potrivit unor surse regale, Prințul Harry și Meghan Markle nu își vor boteza fiica în Marea Britanie.

Decizia surprinzătoare luată de Prințul Harry & Meghan Markle cu privire la botezul micuței Lilibet Diana

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, fiica ducilor de Sussex, s-a născut în Santa Barbara, California, pe 4 iunie, și tot acolo va fi botezată, potrivit unor surse regale ale tabloidului The Daily Mail.

Deși anterior se sugerase că Prințul Harry și Meghan Markle vor organiza botezul celui de-al doilea copil al lor la Castelul Windsor, în prezența reginei Elisabeta a II-a care încă nu și-a văzut strănepoata decât pe Zoom, se pare că o ceremonie în Marea Britanie este „extrem de puțin probabilă”.

Cei doi vor opta, în schimb, să-și boteze fiica la Biserica Episcopală din SUA, care este membră a bisericii anglicane și este condusă de episcopul Michael Curry, care a făcut senzație pe internet după ce a ținut o predică de 14 minute la nunta ducilor din Capela St. George din Windsor, în 2018.

Slujba de la botezul lui Archie, de acum doi ani, a urmat tradiția regală, Archie fiind îmbrăcat în replica rochiței Honiton purtată, la rândul lor, de verișorii săi, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis. Replica a fost creată pentru a înlocui piesa vestimentară comandată de Regina Victoria pentru botezul fiicei sale, Prințesa Victoria, în 1841. Pentru că a fost purtată de 62 de bebeluși regali, pe parcursul a 163 de ani, rochia originală era prea fragilă pentru a mai fi folosită, așa că Regina a comandat o copie.

La botezul extrem de restrâns au participat mai puțin de 25 de persoane, evenimentul având loc în capela privată a Castelului Windsor. Numele nașilor, contrar obiceiului, nu a fost făcut public, ceea ce a stârnit controverse suplimentare la vremea respectivă.

În august, comentatorul regal Richard Fitzwilliam a declarat pentru Express, legat de Lilibet: „Pare sigur că botezul ei va fi în statul natal al lui Meghan, cu discreția, dar fără controversa care a caracterizat botezul lui Archie”.

Citește și:

Meghan Markle i-a adus un tribut discret Prințesei Diana în timpul vizitei la New York

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people