Micuța Lilibet a fost adăugată, în cele din urmă, în linia de succesiune la tronul britanic. Ce loc ocupă?

Lilibet Diana, fiica Prințului Harry și a lui Meghan Markle, a fost în cele din urmă adăugată oficial la linia de succesiune la tronul britanic, la șapte săptămâni de când s-a născut.

Micuța Lilibet a fost adăugată, în cele din urmă, în linia de succesiune la tronul britanic. Ce loc ocupă?

Lilibet Diana, fiica cuplului format din Prințul Harry și Meghan Markle, și-a primit oficial locul în linia de succesiune la tronul britanic, la șapte săptămâni de la nașterea ei la Santa Barbara Cottage Hospital din California. Apariția ei pe site-ul royal.uk arată că aceasta se află pe poziția a opta, adică după fratele său, Archie, în vârstă de 2 ani, și după tatăl său, Prințul Harry.

Linia de succesiune la care a fost adăugată acum Lilibet este stabilită începând din secolul al XVII-lea, dar regulile au fost schimbate recent. Mai exact, în 2013, atunci când s-a stabilit că moștenitorii de sex masculin nu mai au prioritate în fața surorilor lor, așa cum se întâmpla până atunci. Modificările regulamentului regal au înlăturat și alte condiții învechite, cum ar fi aceea că un moștenitor căsătorit cu o persoană de confesiune romano-catolică nu mai aveam dreptul să își păstreze locul. Noile reguli se aplică tuturor moștenitorilor regali născuți după 28 octombrie 2011.

Locul lui Lilibet în linia de succesiune la tron nu este unul fix, și asta pentru că moștenitorii proveniți din căsnicia Prințului William cu Kate Middleton au prioritate, așa încât, dacă aceștia vor mai avea un copil, fiica lui Harry va coborî încă un loc.

CONȚINUT VIDEO ELLE

În acest moment, cum era de așteptat, primul loc este ocupat de Prințul Charles, urmat de Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis. La vârsta de 72 de ani, Charles este moștenitorul care a așteptat cel mai mult să ajungă rege, din întreaga istorie a monarhiei britanice, adică de la vârsta de 3 ani, atunci când Regina Elisabeta a II-a, mama lui, a fost încoronată, pe 6 februarie 1952.

Este foarte probabil ca Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, la fel ca Archie, fratele său, să nu ajungă niciodată pe tron, dar tradiția britanică trebuie respectată, iar presa din regat a reproșat familiei regale săptămâni la rând faptul că nu a fost adăugată oficial în listă, locul următor după Archie fiind ocupat, până pe 26 iulie 2021, tot de Prințul Andrew.

Citește și:
Sting și Trudie Styler își petrec timpul în Ischia alături de Mădălina Ghenea și alte celebrități

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video