Noi detalii despre botezul lui Lilibet, fiica Ducilor de Sussex

În ciuda zvonurilor apărute recent, experții regali cred că botezul lui Lilibet nu va avea loc în Marea Britanie.

Noi detalii despre botezul lui Lilibet, fiica Ducilor de Sussex

În ultimul timp, au apărut tot mai multe zvonuri conform cărora Meghan Markle și Prințul Harry ar fi decis ca botezul fiicei lor, Lilibet, să aibă loc în Marea Britanie, la Castelul Windsor, în prezența Reginei Elisabeta a II-a. „Harry a spus mai multor persoane că își doresc ca Lilibet să fie botezată la Windsor, la fel ca fratele ei. Nu îi deranjează să aștepte până când circumstanțele le vor permite să facă acest lucru”, a declarat o sursă pentru Eden Confidential.

Cu toate acestea, expertul regal Richard Fitzwilliam crede că botezul micuței Lilibet va avea loc în Statele Unite ale Americii. „Mai mult ca sigur botezul ei va avea loc în țara natală a lui Meghan și nu va fi la fel de controversat ca botezul lui Archie”, a spus acesta pentru publicația Express.

Recent, Lilibet Diana și-a primit oficial locul în linia de succesiune la tronul britanic. Apariția ei pe site-ul royal.uk arată că aceasta se află pe poziția a opta, adică după fratele său, Archie, în vârstă de 2 ani, și după tatăl său, Prințul Harry.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Linia de succesiune la care a fost adăugată acum Lilibet este stabilită începând din secolul al XVII-lea, dar regulile au fost schimbate recent. Mai exact, în 2013, atunci când s-a stabilit că moștenitorii de sex masculin nu mai au prioritate în fața surorilor lor, așa cum se întâmpla până atunci. Modificările regulamentului regal au înlăturat și alte condiții învechite, cum ar fi aceea că un moștenitor căsătorit cu o persoană de confesiune romano-catolică nu mai avea dreptul să își păstreze locul. Noile reguli se aplică tuturor moștenitorilor regali născuți după 28 octombrie 2011.

Locul lui Lilibet în linia de succesiune la tron nu este unul fix, și asta pentru că moștenitorii proveniți din căsnicia Prințului William cu Kate Middleton au prioritate, așa încât, dacă aceștia vor mai avea un copil, fiica lui Harry va coborî încă un loc.

Citește și:
Meghan Markle a dezvăluit în mod accidental prima imagine cu fiica sa, Lilibet

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video