Ce titluri vor avea membrii familiei regale după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Archie și Lilibet, cei doi copii ai lui Harry și ai lui Meghan Markle, sunt acum, din punct de vedere teoretic, prinț și prințesă.

Ce titluri vor avea membrii familiei regale după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Moartea Reginei Elisabeta a II-a aduce schimbări majore în familia regală britanică. În primul rând, Prințul Charles devine rege, iar titulatura sa oficială de acum încolo va fi Regele Charles al III-lea. Soția acestuia, Camilla, va fi Regină Consoartă, respectând astfel dorința Reginei Elisabeta a II-a.

După căsătoria cu Kate Middleton din 2011, Prințul William a primit titlul de Duce de Cambridge. Acum însă, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, acesta devine Duce de Cornwall și de Cambridge, deoarece titlul de Duce de Cornwall este deținut în mod tradițional de fiul cel mai mare al monarhului britanic în funcție. De asemenea, se așteaptă ca William să moștenească titlul de Prinț de Wales, care a fost deținut anterior de tatăl său, Prințul Charles.

În ceea ce o privește pe Kate Middleton, aceasta a primit titlul de Ducesă de Cornwall și e posibil să preia și titlul de Prințesă de Wales, care a fost deținut anterior de regretata mamă a lui William, Prințesa Diana.

Cei trei copii ai lui William și ai lui Kate primesc titlul de Alteță Regală, aceștia devenind Alteța Sa Regală Prințul George de Cambridge, Alteța Sa Regală Prințesa Charlotte de Cambridge, respectiv, Alteța Sa Regală Prințul Louis de Cambridge. De asemenea, s-a raportat că acum, după ce Charles a devenit rege, aceștia ar putea deveni Prințul George de Cornwall și de Cambridge, Prințesa Charlotte de Cornwall și de Cambridge și Prințul Louis de Cornwall și de Cambridge.

Schimbări majore au loc însă în familia lui Harry. Fiul ducelui și al ducesei de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, este acum, din punct de vedere teoretic, prinț. Sora sa mai mică, Lilibet Mountbatten-Windsor, are, de asemenea, dreptul de a fi prințesă în urma decesului Reginei. Conform regulilor stabilite de Regele George al V-lea în 1917, Archie și Lilibet pot folosi și titlul de Alteță Regală, în calitate de copii ai unui fiu de suveran.

În timpul interviului exploziv acordat lui Oprah Winfrey, Meghan Markle a declarat că oficialii i-au refuzat lui Archie titlul de prinț și a acuzat Palatul Buckingham că nu i-a oferit securitatea de care avea nevoie. Aceasta a mai spus și că nu ține atât de mult la „măreția” titlurilor oficiale, însă că a fost deranjată de faptul că Archie nu a primit titulatura de prinț din cauza rasei sale.

„Ideea că fiul nostru nu este în siguranță și, de asemenea, ideea că primul membru de culoare din această familie nu a primit același titlu pe care ceilalți nepoți l-au primit.”

Chiar dacă Archie era strănepotul suveranei, cum nu era primul născut al viitorului rege, nu putea primi titulatura de prinț. În schimb, ar fi putut fi numit Conte de Dumbarton sau Lordul Archie Mountbatten-Windsor. Însă, Palatul Buckingham a declarat că Harry și Meghan au luat decizia ca acesta să fie numit simplu Master Archie Mountbatten-Windsor.

Dacă cei doi se răzgândesc, și vor ca Archie și Lilibet să primească titlul de prinț și de prințesă, acest lucru va fi în contrast cu modul în care Harry a vorbit întotdeauna despre povara de a avea un titlu. El a subliniat în repetate rânduri că își dorește să fie văzut ca un om normal și că perioada petrecută în armată, când era „doar Harry”, a fost „cea mai bună evadare pe care am avut-o vreodată.”

Citește și:
Povestea emoționantă din spatele fotografiei folosite pentru a anunța decesul Reginei Elisabeta a II-a

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people