Ce spune Ștefan Bănică despre vedetele din ziua de astăzi: „E greu să le mai enumeri…”

Ștefan Bănică a făcut declarații surprinzătoare despre vedetele care sunt promovate în zilele noastre.

Ce spune Ștefan Bănică despre vedetele din ziua de astăzi: "E greu să le mai enumeri..."

Ștefan Bănică este obișnuit de la o vârstă fragedă cu lumina reflectoarelor, având oportunitatea de a juca de-a lungul anilor într-o mulțime de filme și piese de teatru alături de cei mai cunoscuți și apreciați actori din România. Publicul a avut ocazia să îl vadă implicat și în diferite proiecte de televiziune și emisiuni de talente, precum „Dansez pentru tine”, „Next Star” și „X Factor.”

Ștefan Bănică a vorbit în cadrul unui interviu acordat „Weekend Adevărul” despre cariera din actorie, muzică și televiziune, precum și despre succesul dobândit în urma filmului „Liceenii.” Cu ocazia asta, artistul a ținut să facă o comparație între felul în care se raporta societatea la vedete înainte de ’89 și maniera în care în zilele noastre statutul de vedetă este folosit cu o mai mare ușurință. Dacă atunci erau puține persoane care erau considerate într-adevăr vedete, astăzi lucrurile stau diferit. 

„Atunci cuvântul „vedetă” avea mai multă greutate decât astăzi, când mi se pare că e un cuvânt bagatelizat şi folosit cu prea multă uşurinţă, precum şi cuvântul „artist”, de altfel. Cu mulţi ani înainte să încep meseria asta, exista un titlu numit „Artist al poporului” – se acorda pentru merite excepţionale în teatru, muzică, cinematografie şi artele plastice –, care, chiar dacă sună acum puţin „comunist” sau „proletar”, atunci reprezenta o recunoaştere şi o distincţie pe care foarte puţini îl primeau. Paleta vedetelor înainte de ’89 era mult mai restrânsă faţă de astăzi. Atunci vedete sau oameni cu popularitate erau actorii, cântăreţii şi sportivii.”

Ștefan Bănică a continuat să facă o observație cu privire la vedetele din ziua de astăzi, precizând faptul că nu reprezintă o critică ceea ce spune. 

„Astăzi sunt atâtea „vedete” pe care le livrează tabloidele şi online-ul, de care n-am auzit în viaţa mea şi de care n-am habar cu ce se ocupă, încât e greu să le mai enumeri. E doar o observaţie, făcând paralelă între cele două perioade de timp, nu e o critică”, a adăugat Ștefan Bănică pentru „Weekend Adevărul.”

Citește și:
Gina Pistol: „Îmi fac griji pentru copilul nostru'. Ce a dezvăluit cu îngrijorare vedeta

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people