Brigitte Macron și Melania Trump: ce se întâmplă când chic-ul franțuzesc întâlnește glam-ul american

ellede Ruxandra Marin

Vizita cuplului prezidențial francez în Statele Unite zilelea acestea a dat naștere la infinite comentarii în ceea ce le privește pe cele două Prime Doamne.

Brigitte Macron și Melania Trump sunt, fiecare în parte, două dintre cele mai comentate femei din lume. Nici un detaliu, pornind de la ținuta aleasă, până la aspecte ce țin de felul în care le arată părți ale corpului (mai ții minte discuția despre genunchi?) nu scapă ochiului (extrem de) critic al publicului.

Dar ce se întâmplă când ele se întâlnesc și sunt fotografiate împreună? Zilele acestea, am putut observa o avalanșă de comentarii, comparații, colaje și meme-uri care le vizează pe Brigitte Macron și Melania Trump, în timpul vizitei cuplului prezidențial francez la Washington D.C.

De la discuții despre cum Melania a copiat-o pe Beyonce (pentru că a purtat o pălărie albă în timp ce Beyonce a purtat una neagră?), până la comparații între posterioarele celor două Prime Doamne și la măsurarea lungimii tibiilor(!) fiecăreia, am văzut și am auzit totul.

Cu toate acestea, nimeni nu pare să observe că o comparație între cele două femei este absolut irelevantă și fără temei: Brigitte Macron și Melania Trump nu au absolut nimic în comun în afară de faptul că sunt amândouă Prime Doamne.

Brigitte Macron și Melania Trump sunt extrem de diferite și asta este ok! Cele două au background-uri diferite (fostă profesoară și fost model), înălțimi diferite, trăsături diferite, vârste și măsuri diferite – în concluzie, de ce ținem neapărat să ne legăm de corpurile lor, corpuri care oricum nu ar trebui comparate nici între ele, nici nu nimic altceva?

Între Brigitte Macron și Melania Trump se poate face o singură comparație și se poate deschide o singură discuție, pe care prea puțini au deschis-o deși este foarte importantă pentru vremurile pe care le trăim: aceea despre stilurile lor vestimentare.

Când chic-ul franțuzesc s-a întâlnit cu glam-ul american zilele acestea, un mesaj pe care prea puțini l-au descifrat a fost transmis întregii lumi: Statele Unite și Franța sunt state aliate, unite, care fac un front comun și extrem de puternic.

Ținutele celor două Prime Doamne exprimă mult mai mult decât niște haine frumoase de designer, purtate de două femei superbe. Exprimă unitate, exprimă sincron, exprimă coordonare politică între cele două state pe care le reprezintă. La ceremonia de inaugurare a soților lor președinți ambele au purtat ținute clasice, în nuanțe de albastru pal; poartă deseori culori și croieli clasice dar mai aleg, din când în când câte un element neașteptat; la ceremonia de bun venit de la Casa Albă ambele au ales ținute albe, asemănătoare; sunt fotografiate mergând în sincron, vârfurile pantofilor lor aflându-se pe aceeași linie; nimic din toate acestea nu este întâmplător.

În concluzie, haideți, de-acum încolo, să ne uităm mai departe de aspecte fizice (care oricum nu ar trebui comparate) și simple haine și să discutăm despre adevăratele mesaje pe care le transmit ținutele.

Citeste si:
Melania Trump: Stilul unei Prime Doamne, de la sexy, la glam și elegant

Foto: Hepta, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people