Ar trebui Ducele și Ducesa de Cambridge să se angajeze în viitor? Britanicii refuză să mai întrețină familia regală

Grupul britanic de presiune Republica nu renunță la ideea de referendum și vorbește despre micșorarea sau chiar înlăturarea veniturilor din bani publici ai casei regale.

Ar trebui Ducele și Ducesa de Cambridge să se angajeze în viitor? Britanicii refuză să mai întrețină familia regală

Se prea poate ca Prințul Harry și Meghan Markle să fi făcut alegerea corectă când au decis să renunțe la titlurile și îndatoririle regale pentru putea lucra independent, banii continuând să fie un subiect sensibil pentru monarhia britanică.

Acum, Kate Middleton și Prințul William, alături de restul familiei regale, ar putea fi la risc să rămână fără veniturile din bani publici de până acum dat fiind faptul că mii de britanici nu mai văd relevantă nici plata taxelor și nici felul în care sunt folosite fondurile, conform US Daily.

Într-un interviu aprins, Graham Smith, liderul grupării Republica, nu s-a abținut să spună că ar fi timpul ca Ducele și Ducesa de Cambridge să înceteze cu cheltuielile exorbitante.

Smith reprezintă peste cinci mii de membri plătitori de cotizații și aproape 35,000 de susținători online ai binecunoscutei grupări. Întemeiată în 1983, unicul scop al grupării Republica este să pună capăt monarhiei din Regatul Unit și să o înlocuiască, bineînțeles, cu sistemul republican printr-un referendum, la finalul domniei Reginei Elisabeta a II-a.

Grupul britanic de presiune i-a criticat pe toți membrii superiori ai familiei regale spunând că îi lasă pe britanicii care muncesc din greu să plătească până la 439 de milioane de dolari (345 de milioane de lire sterline pe an) doar pentru a ține monarhia pe linia de plutire.

Smith explică: „Să menții monarhia costă în general mai mult decât recunoaște casa regală. Ia aproape 345 de milioane de lire pe an din buzunarul contribuabililor și trebuie înlăturată chiar acum. Nu le datorăm Prințului William și lui Kate un venit, nu le datorăm nici măcar un loc de muncă, nu le suntem datori cu nimic. Pot merge să își facă rost singuri.”

Liderul a mers chiar mai departe spunând că salariul Reginei ar trebui să fie la fel ca al premierului britanic. „Monarhia există ca să ne ofere o singură persoană, și aceea este șeful statului, Regina. Prin urmare, Regina ar trebui să primească un salariu anual similar cu acela al prim-ministrului. Costurile ar trebui micșorate drastic ca să salvăm acele 345 de milioane de lire, iar în final am avea un șef de stat susținut doar de un mic consiliu.”

Nici recenta achiziție a cuplului regal, un gard viu de aproape 300 de metri în curtea din spate a Palatului Kensington care „să îi țină departe pe turiști” și care ar fi costat în jur de 15 000 de lire, potrivit The Sun, nu îl încântă prea mult pe Smith: „E tipic pentru familia regale să cheltuie astfel de sume de bani, fiindcă nu se gândesc decât la stilul lor de viață. Au un simț al privilegiului foarte adânc înrădăcinat.”

„Vorbim de bani publici, și vorbim de o utilizare scandaloasă a banilor publici, oamenii nu câștigă atât nici într-un an. Trebuie să accepte că duc o viață extrem de privilegiată și să nu mai continue să cheltuie banii publici”, a concluzionat el.

Citește și:
Britanicii au votat care sunt cei mai nevaloroși membri ai familiei regale

Text: Cristiana Daraban
Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video