Britanicii au votat care sunt cei mai nevaloroși membri ai familiei regale

Un studiu recent din online dezvăluie care sunt preferații britanicilor când vine vorba de membrii Familiei Regale, dar și cine i-a dezamăgit cel mai mult în ultimul timp.

Britanicii au votat care sunt cei mai nevaloroși membri ai familiei regale

Într-un studiu apărut de curând online, s-a aflat că britanicii o îndrăgesc pe Regina Elisabeta a II-a mai mult ca oricând, în timp ce aceleași rezultate au arătat cum Prințul Harry ar fi trebuit să învețe mai multe de la bunica sa, care domnește de nu mai puțin de 68 de ani.

Regina Marii Britanii, care deține titlul de monarh cu cea mai longevivă domnie din istoria britanică, este cel mai iubit membru al Familiei Regale, 81% dintre votanți considerând-o o persoană extrem de valoroasă.

Regina este urmată în clasament de viitorul Rege al Regatului Unit, Prințul William, cu 79% voturi favorabile. Imediat îi urmează soția sa, Kate Middleton, cu o popularitate de 76%.

Cât despre Prințul Charles, cifrele au coborât în 2020, doar 54% considerându-l popular.

Doar 35% dintre votanți îl mai privesc și pe Harry ca pe un personaj semnificativ, comparativ cu 75%, rezultatul din 2012 al aceluiași studiu.

Nu i-ar surprinde pe mulți să afle că cel mai puțin popular membru al Casei Regale este nimeni altul decât Prințul Andrew. Controversatul prinț a fost acuzat de către Virginia Giuffre, cunoscută mai înainte ca Virginia Roberts, că ar fi fost foțată să întrețină relații sexuale cu acesta la vârsta de 17 ani, la dispozițiile mai târziu condamnatului pedofil Jeffrey Epstein. Sondajele au mai arătat că 80% dintre cetățenii britanici îl văd doar ca pe o responsabilitate în plus pentru monarhie, doar 4% considerând că ar avea ceva de oferit.

Cât despre Meghan Markle, după ce a părăsit Londra, și ea este văzută mai mult ca o răspundere în plus de către 51% dintre participanții la studiu, și ca o personalitate valoroasă doar de către 24%.

La începutul acestui an, Prințul Harry, Duce de Sussex, și soția sa Meghan, Ducesă de Sussex, au anunțat public că nu își mai doresc să fie membri superiori ai Familiei Regale Britanice. Ei s-au mutat la scurt timp în Canada și, mai târziu, s-au stabilit în California.

Regina a afirmat la momentul respectiv că „susține în totalitate” alegerea cuplului. „Chiar dacă am fi preferat ca ei să rămână membri full-time ai Familiei Regale, respectăm și înțelegem dorința lor de a trăi o viață de familie mult mai independentă, rămânând în același timp și o parte de neprețuit a familiei mele”, a mai adăugat în declarația oficială.

De când a părăsit Familia Regală, cunoscutul cuplu a strâns milioane de dolari ținând diverse discursuri și prin aparițiile plătite pe Zoom. Ne așteptăm ca Harry și Meghan să ajungă personalități marcante la nivel global în următorii ani, dacă și când lucrurile se vor întoarce la „normal', la finalul pandemiei de COVID-19 care a cutremurat planeta încă de anul trecut.

Citește și:
Meghan Markle acuză tabloidele britanice că i-au distrus relația cu tatăl ei

Text: Cristiana Daraban
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video