Andreea Marin, mărturisiri sincere despre relații și violență domestică: „Nu sunt de părere că trebuie să stai cu un om bun, rău, care te umileşte”

Andreea Marin a vorbit în cadrul unei emisiuni despre violența domestică și a mărturisit că nicio femeie nu ar trebui să stea lângă un partener violent.

Andreea Marin, mărturisiri sincere despre relații și violență domestică: „Nu sunt de părere că trebuie să stai cu un om bun, rău, care te umileşte”

Andreea Marin a vorbit cu sinceritate în cadrul emisiunii „Alege-te pe tine”, de pe Canal 33, emisiune ce o are ca invitată permanentă și e moderată de Alexandru Răducanu, despre relațiile amoroase, despărțiri, dar a adus în discuție un fenomen grav cu care, din păcate, multe femei se confruntă, și anume violența domestică.

Andreea Marin a declarat că nu e de acord ca o femeie să stea într-o relație în care partenerul este violent și că violența nu ar trebui să fie permisă sub nicio formă. „Nu sunt de părere, așa cum multe românce își asumă, că trebuie să stai cu un om bun, rău, care te umileşte, care te loveşte… Nu cred în asta. De asta sunt și atâtea cazuri de violență domestică ajunse la un nivel de nedescris. Violența ajunge mult prea departe, nu mai e o chestiune doar așa, accidentală. Nici aceea nu e permisă, din punctul meu de vedere.”

„Se ajunge acolo pentru că uneori e o situație materială precară pentru femeia în cauză și îi este teamă să plece, având și copii. (…) Dacă un tată aduce mai multe necazuri decât grijă față de copii, de fapt nu e un tată în adevăratul sens al cuvântului. E complicată situația. Și atunci sunt multe femei care rămân în relații, chiar dacă viața e un calvar”, a adăugat prezentatoarea TV.

În primele nouă luni ale anului 2020 s-au înregistrat 20.565 de acte de loviri sau alte violențe. 80% dintre victime sunt femei și fete. Dintre aceste, 13.904 sunt agresiuni din partea unui partener sau fost partener. Odată cu pandemia de COVID-19 s-a agravat situația violenței domestice peste tot în lume. În România, apelurile la numărul național pentru victime pus la dispoziție de ANES (0800 500 333) s-au dublat, informează Centrul FILIA, o organizație feministă care apără drepturile femeilor și luptă împotriva inegalităților de gen.

Andreea Marin a adăugat că încrederea e importantă în cuplu, iar dacă aceasta lipsește, nu poți fi în relația respectivă. „Dacă ajung în punctul în care nu mă mai simt protejată, dacă relaţia nu mă mai face să mă simt bine, respectată, atunci relaţia nu îşi mai îndeplineşte rolul. Nu poţi să clădeşti ceva dacă lipseşte încrederea”, a declarat Andreea Marin în emisiunea de pe Canal 33.

Citește și:
Roxen vorbește despre agresiunea din partea iubitului și despre lecțiile învățate de aici

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people