Actrița Anca Sigartău, mărturisiri despre lupta cu cancerul

Actrița Anca Sigartău a vorbit despre propria sa luptă cu cancerul și ce a făcut în momentul în care a primit diagnosticul.

Actrița Anca Sigartău, mărturisiri despre lupta cu cancerul

Anca Sigartău a făcut mărturisiri sincere despre lupta sa cu cancerul. Actrița în vârstă de 54 de ani a vorbit despre momentul în care a primit acest diagnostic, dar și cum a reușit să învingă cancerul. 

Anca Sigartău a povestit în cadrul emisiunii „Voi cu Voicu” de la Antena 3 despre experiența ei personală cu cancerul. Actrița a dezvăluit că nu a aflat direct de la medic, ci o prietenă i-a spus de diagnostic. „E importantă experiența personală. Până la urmă eu am povestit despre această întâmplare. În momentul în care am primit un diagnostic care… Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea foarte bună, soțul ei era medic la Fundeni, și ea știa că eu nu fac tratamentul și mi-a spus: „Anca, nu e de glumit. Conform scrisorii medicale, e clar că lucrurile sunt foarte grave.” Și așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic, nu mi s-a spus direct. După aceea am ajuns în spital și am făcut acel tratament.”

Actriței i s-a mai dat un an de trăit, însă a invins cancerul și a vorbit despre această perioadă dificilă din viața ei prin care a trecut. „În momentul în care am cerut să plec din spital doctorul mi-a spus că nu mă lasă să plec. Că este o tumoră care se dezvoltă și a crescut 8 centimetri în 3 săptămâni pe citostatice și nu este normal. Am spus, cu toate astea, că vreau să mă duc acasă. În momentul respectiv, nu mi-a spus nimeni. Am știut despre acest post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut eu că vreau să mă duc să țin post, nu am spus la nimeni. Nu a fost un regim alimentar. Am ținut și eu cum am putut. Eu știam că mor, nu mai am de trăit.”

La vremea respectivă, Anca Sigartău avea doi copii, pe Sonia, care atunci avea 4 ani, și pe Teodor, care avea 2 ani și jumătate. Actrița a povestit și ce anume s-a întâmplat în momentul a fost la un control, după ce a ținut acest post. „L-am ținut să mă pregătesc mai mult. Știam că nu mai am foarte mult. Pe 20 decembrie când am fost la control doctorul a spus: „Unde este tumora? Ce ai făcut?”. Nu mai exista o tumoră, ceea ce a fost într-adevăr o minune. (…) Nu am avut o gândire pozitivă în momentul în care am ținut acel post, știam că mor”, a spus în trecut Anca Sigartău pentru Antena 3.

Citește și:
Ce mesaj important a transmis Shannen Doherty, bolnavă de cancer în stadiul IV

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people