A murit Nelu Ploieșteanu. Artistul era internat în spital cu COVID-19

Interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit azi-noapte.

A murit Nelu Ploieșteanu. Artistul era internat în spital cu COVID-19

Interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit azi-noapte la vârsta de 70 de ani. Acesta era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie. Era intubat.

Decesul a fost confirmat de SMURD pe facebook. „Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!” a scris pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Anunţul tragic a fost făcut și de Liviu Vasilică, pe instagram. „Nelu Ploieşteanu a încetat din viaţă. Drum lin către stele, maestre!”, a scris acesta.

Pe 18 martie 2021, Nelu Ploieşteanu ajungea de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus, fiind dus direct la Terapie Intensivă şi intubat. Una din fiicele lui Nelu Ploieșteanu anunţase că starea de sănătate a tatălui ei este foarte gravă. Iniţial, artistul a stat două zile în spital, după care a plecat acasă pentru 36 de ore, din proprie dorință, pentru că nu suporta masca de oxigen. A ajuns ulterior din nou la Spitalul Floreasca, de această dată în stare gravă. Un motiv în plus de îngrijorare pentru medici și familie a fost și pneumonia cu care Nelu Ploieșteanu se luptă de opt ani.

„Prin bolile vechi, fibroză pulmonară, întărirea țesutului dintr-un fost impact, a venit cu starea aparatului pulmonar rea. Peste asta s-a suprapus covidul, întârziat ca acțiune prin plecarea lui de la spital. Situația este fără îmbunătățiri, gravă, dar se luptă ca să fie ținut în stare de ‘plutire’,” a declarat Florin Condurățeanu la Antena Stars. Medicii s-au luptat pentru viaţa lui, dar din păcate, marele artist a murit în această noapte.

Nelu Ploieșteanu avea 70 de ani. Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova.

A cântat la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, apoi în mai multe restaurante. După 1990 a lansat 18 albume. Are cinci copii (patru fiice, un fiu) și doi nepoți.

Citește și:
Informații esențiale despre vaccinare. Ce trebuie să știi dacă suferi de anumite boli și ce reacții adverse pot apărea

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people