Seara japoneza „Calea ceaiului, esenta spiritului japonez” la Libraria Humanitas

Miercuri, 14 mai, ora 19.00, Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) va asteapta pentru o seara japoneza intitulata "Calea ceaiului, esenta spiritului japonez". Evenimentul este prilejuit de lansarea romanului "Maestrul de ceai" al scriitorului Yasushi Inoue.

Seara japoneza „Calea ceaiului, esenta spiritului japonez” la Libraria Humanitas

Evenimentul este prilejuit de lansarea romanului „Maestrul de ceai” al scriitorului Yasushi Inoue in colectia „Raftul Denisei”, colectie coordonata de Denisa Comanescu la Editura Humanitas Fiction. Traducerea a fost realizata de Anca Focseneanu, conferentiar la Sectia de limba si literatura japoneza a Universitatii din Bucuresti.

Invitatii acestei seri sunt dl.Hidehiro Hosaka, ministru-consilier Ambasada Japoniei, prof.dr.Florentina Visan, Universitatea din Bucuresti si criticul literar Serenela Ghiteanu.

In „Maestrul de ceai”, dincolo de povestea unei morti incarcate de mister, Inoue contureaza subtil esentele a doua lumi care de multe ori se suprapun: lumea maestrulului de ceai perfect, Sen no Rikyu, si lumea samuraiul perfect, Toyotomi Hideyoshi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle