Prima bursa „UNESCO L’Oréal Pentru femeile din ştiinta”

De-a lungul vremii domeniul stiintei a fost, in mare parte, un domeniu al barbatilor. Insa acest lucru incepe din ce in ce mai mult sa se schimbe, dovada fiind nenumaratele activitati de cercetare intreprinse de catre femei. Inca din 1998 , L’OREAL si UNESCO sprijina activitatea femeilor din stiinte prin programul ‘For women in science ‘.

Iata ca, anul acesta, sprijinul dedicat acestor femei prin intermediul burselor nationale ajunge si in Romania. Reprezentantii L’oreal Romania si ai institutiilor partenere ale programului- Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Academia Romana şi Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica-, au desemnat prima castigatoare a Bursei nationale UNESCO L’Oréal Pentru femeile din ştiinta’: doctorul Ruxandra Jurcut, asistent universitar în cadrul Universitatii de Medicina şi Farmacie „Carol Davila”, proiect castigator pentru realizarea primului studiu populational din Romania de screening genetic al factorilor trombofilici la pacientii tineri.
Bursa primita, in valoare de 42.000 RON va ajuta la desfasurarea activitatilor de cercetare în cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” din Bucureşti. Premierea activitatilor de cercetare va continua, editia a 2-a fiind programata pentru toamna aacestui an.

Diana Popescu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty