Peter Copping este noul director creativ Oscar de la Renta

Dupa ani de speculatii despre cine ii va urma lui de la Renta insusi la carma legendarei case americane, piata zvonurilor se poate linisti. Peter Copping este noul designer de la Renta.

Peter Copping este noul director creativ Oscar de la Renta

Daca ai admirat pana acum tinutele extrem de feminine trimise pe podiumuri, ani la rand, de regele burgheziei americane, Oscar de la Renta, poti sa stai linistita. Designerul a ales drept succesor o persoana cu o sensibilitate similara.

Alesul este Peter Copping, fostul designer al casei Nina Ricci, care se va ocupa, din noiembrie, de liniile pret-a-porter, de accesorii, decoratiuni interioare si de linia pentru mirese a casei.

Oscar de la Renta a declarat luni, adresand una dintre problemele evidente ce apare deseori cand vine vorba de numirea unui succesor de catre un mare designer in viata, ca industria noastra nu a facut mereu cea mai buna treaba in termeni de schimbare a conducerii creative. Speranta mea este ca, participand la selectarea unui succesor si la aceasta tranzitie, pot sa ma asigur ca aleg o directie buna pentru brandul meu.'

Numirea lui Copping pare nimerita in conditiile in care Oscar de la Renta are deja o varsta venerabila si o stare de sanatate fragila. Zvonurile din ultimii ani ii dadeau multe sanse lui John Galliano ca succesor al lui de la Renta, dar alegerea lui Copping are mai mult sens.

Designerul in varsta de 48 de ani a lucrat, inainte de Nina Ricci, impreuna cu Marc Jacobs pentru Louis Vuitton. Prima lui colectie va fi cea de toamna, prezentata la New York in februarie anul viitor.

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion