Cumintenia Pamantului nomada la MNAR

Performance-ul Alexandrei Pirici revine la MNAR pe 1 iunie, incepand cu ora 17.00, in sala Brancusi a Galeriei Nationale.

Cumintenia Pamantului nomada la MNAR

Lucrarea de arta performativa Cumintenia Pamantului nomada, semnata de artista Alexandra Pirici, este o constructie coregrafica ce subliniaza relatia dintre lucrarea Cumintenia Pamantului si sensurile si conotatiile politice care i-au fost asociate de diversi specialisti.

Lucrarea lui Brancusi din 1907 este astazi subiectul unei dezbateri intense si al unei strangeri de fonduri la nivel national, prilej cu care curatoarea Valentina Iancu, impreuna cu istoricii de arta Doina Lemny si Alina Petrescu au realizat expozitia Cumintenia Pamantului. Aceasta nu este o piatra, in forma unui info-point documentar caruia i se alatura lucrari semnate de Irina Botea, Mircea Cantor, Alexandra Croitoru, Vlad Nanca, Manuel Pelmus, Dan Perjovschi si Alexandra Pirici.

Alexandra Pirici lucreaza intre coregrafie, arta vizuala si muzica si si-a prezentat lucrarile la Bienala de la Venetia, Muzeul de Arta Moderna – Centrul Pompidou Paris, Manifesta 10, Van Abbenmuseum Eindhoven sau Tate Liverpool. Despre lucrarea pe care o va prezenta maine, in cadrul miercurii gratuite de la Muzeul National de Arta al Romaniei, Pirici spune: Interventia performativa ia ca punct de referinta sculptura Cumintenia Pamantului de Constantin Brancusi si propune o extensie din esential, universal si singular inspre multiplu, specific si transistoric.'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle