Burse pentru cercetatoarele din Romania

Tinerele cercetatoare din Romania se pot inscrie, incepand de astazi, pentru bursele anuale private din cadrul editiei a doua a programului de burse nationale UNESCO L’Oréal „Pentru femeile din stiinta”, lansat in cadrul Targului International Gaudeamus.
 

Burse pentru cercetatoarele din Romania

Pentru a indeplini misiunea acestui program, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si compania L’Oréal Romania au incheiat un parteneriat strategic cu Academia Romana si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

La aceasta editie se acorda doua burse, in valoare totala de 20.000 EUR: una pentru domeniul Stiintele Vietii si una pentru Chimie, anul 2011 fiind Anul International al Chimiei.

Editia a doua a programului se desfasoara in perioada noiembrie 2010 – iunie 2011 si se adreseaza tinerelor cercetatoare, cu varsta pana in 35 de ani, incluse in sistemul doctoral / post-doctoral, in cadrul unei institutii din tara noastra.

Fiecare bursa, in valoare de 10.000 EUR, va fi atribuita de juriu in urma punctarii dosarelor de inscriere si va constitui sursa de finantare pentru un proiect de cercetare derulat pe parcursul a zece luni, in cadrul unui institut de cercetare din Romania. Aplicatiile de inscriere in program trebuie trimise pana la data de 28 februarie 2011.

La prima editie a programului, finalizata in luna iunie a acestui an, juriul a acordat o bursa in valoare de 10.000 EUR cercetatoarei dr. Ruxandra JURCUT, care a derulat un program de cercetare in cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu” din Bucuresti.

Juriul programului este format din reprezentanti ai organizatorilor programului – Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si L’Oréal Romania – si de cercetatori de renume din cadrul institutiilor partenere, Academia Romana si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

Un program de anvergura, derulat la nivel global

UNESCO si Grupul L’Oréal deruleaza in parteneriat, de 12 ani, programul „For Women in Science”, care recunoaste si sustine, la nivel international, implicarea femeilor in domeniul stiintei.

„In toata lumea, programul initiat de UNESCO si L’Oréal recunoaste si recompenseaza excelenta in cercetare. Prima editie a reprezentat doar un pas, prin acordarea bursei unei tinere cercetatoare care a impresionat juriul prin activitatea sa. Suntem convinsi ca, si in acest an, juriul va avea o decizie dificila, pentru ca sunt multe tinere in Romania care deruleaza activitati de cercetare extraordinare si care merita sa fie sustinute”, a declarat Richard MATALON, Country Managing Director L’Oréal Romania.

Regulamentul programului si formularul de inscriere se gasesc pe site-ul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, la adresa: http://www.cnr-unesco.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet