Vreți să încercați tehnici BDSM? Exercițiu care explorează ideea supunerii

Ați dezlănțuit imaginația și fanteziile, iar anumite tehnici BDSM vi se par atrăgătoare? Iată un exercițiu propus de un sexolog pe tema supunerii.

Vreți să încercați tehnici BDSM? Exercițiu care explorează ideea supunerii

Poate nu știai foarte multe despre diversele tehnici BDSM, dar cu siguranță filmul Fifty Shades of Grey ți-a stârnit curiozitatea. Iar dacă vrei să explorezi în dormitor această perspectivă îți prezentăm un exercițiu extras din cartea Cum să ai viața sexuală pe care ți-o dorești, de dr. Tammy Nelson, psihoterapeut și sexolog. Despre volum, dr. Harville Hendrix, creatorul terapiei de cuplu Imago, spune că „este cel mai folositor ghid din câte cunosc pentru cuplurile care doresc să își îmbunătățească viața sexuală. Îl recomand din toată inima.” Așadar, iată opinia și sugestiile lui dr. Tammy Nelson.

Supusul

„Supusul renunță temporar la controlul asupra lumii lui în timpul partidei de sex. Există o libertate specială în a permite altcuiva să preia controlul erotic asupra corpului tău. Pentru unii, a fi supus în timpul partidei de sex sau al jocului BDSM poate fi o experiență de vindecare. Permițând altcuiva să preia controlul, supușii își oferă ocazia de a se preda, de a capitula. A lăsa pe cineva să te domine complet presupune o renunțare fizică și psihică incredibilă. Pentru femei, nevoia de a se preda în timpul partidei de sex este legată de nevoia fiziologică de a da drumul pentru a ajunge la orgasm.

Femeile au adesea un rol pasiv în relațiile sexuale, deoarece trebuie să își deschidă fizic corpul pentru a lăsa partenerul masculin să pătrundă. Acest lucru creează o nevoie mai mare de relaxare și de predare totală în fața bărbatului. A fi suspusă sau a juca un rol supus permite femeilor să se lasă și să se predea procesului. Pentru bărbații care au simțit presiunea de a avea controlul pe parcursul carierei lor, a fi supus poate fi o scutire temporară de sarcina responsabilității constante. Încearcă următorul exercițiu dacă nu ai trăit experiența de a fi supus sau dorești să afli mai multe despre tine și cum ar fi să te afli în această poziție.

Exercițiu – Supunerea este în mintea ta

Găsiți un loc în care să vă puteți să vă așezați sau să vă întindeți confortabil timp de 20-30 de minute. Aveți nevoie de un pix și de hârtie pentru a răspunde la următoarele întrebări. După le veți parcurge amândoi, veți deschide un dialog și veți discuta răspunsurile fiecăruia. Reține că dialogul permite ascultare atentă și validare, și nu este vorba despre a fi de acord cu ceva în acest moment.

Pasul 1. Fiecare dintre parteneri trebuie să scrie câteva propoziții care să descrie cum ar fi să fie supus în pat. De exemplu: Ce s-ar întâmpla? Cum ar arăta? Este posibilă o descriere detaliată? Ce ai face? Ce ar face partenerul de cuplu? Cum? Cine ar face ce?

Pasul 2. Acum, fiecare dintre parteneri trebuie să scrie câteva propoziții care să descrie cum ar fi să fie dominant în pat, folosind întrebările de la primul pas.

Pasul 3. Acum decideți cine va fi emițătorul și cine va fi receptorul. Emițătorul începe primul și își împărtășește fanteziile cu partenerul. Receptorul reflectă ceea ce spune emițătorul. Emițătorul îi împărtășește partenerului fantezia care îl face cel mai curios. Receptorul oglindește, validează și empatizează cu emițătorul.

Pasul 4. Schimbați rolurile.”

Citește și:
Reguli de aur dacă vrei o relație de lungă durată. Ce te face partenera ideală

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle