Trăsături comune pe care le au cuplurile fericite. Tu și partenerul tău vă încadrați?

Cuplurile fericite au în comun o serie de caracteristici care asigură longevitatea și gradul înalt de satisfacție. La ce se referă cercetătorii.

Trăsături comune pe care le au cuplurile fericite. Tu și partenerul tău vă încadrați?

Admiri cuplurile fericite și ți-ai dori ca tu și partenerul tău să fiți ca ele. Ori poate că încă nu ești într-o relație și te întrebi care este rețeta succesului în ceea ce privește viața amoroasă. Cercetătorii au observat cuplurile cu grad înalt de satisfacție, iar toate aveau în comun un set precis de trăsături pe care le poți căuta sau cultiva și tu în actuala sau viitoarea relație.

Valori comune

Fundația oricărei relații este reprezentată de valorile comune. Dacă îți privești și prietenii vei constata că aveți principii și valori similare, vedeți viața la fel, noțiunile importante. Cum ai putea să ai o relație de cuplu solidă, longevivă dacă tu și partenerul tău nu aveți o optică comună?

Sunteți dedicați relației

Fără ca asta să însemne fuziune sau pierderea identității proprii. Pur și simplu sunteți asumați că vă doriți să fiți împreună, vă pasă cu adevărat despre ce se întâmplă cu celălalt, vă doriți să vă rezolvați problemele nu să vă luptați pentru cine are dreptate. Depuneți efort conștient pentru creșterea relației și menținerea ei în limite cât se poate de sănătoase.

Nu jucați murdar

Nu e nevoie să te prinzi într-o țesătură de iluzii, cum că un cuplu fericit nu se ceartă sau nu are dezacorduri. Ba și încă cum! Ce contează este modul de abordare al problemelor. Nu e o luptă nedreaptă și în final nu e o luptă, ci mai degrabă o negociere sau deschiderea de a-i înțelege partenerului viziunea. Nu manipulați, șantajați, pedepsiți și nu țineți supărare sau nu aveți resentimente.

Nu există inegalitate

Fiecare are propriul său panou de calități și defecte, iar în cuplu nu este un clasament al lui cine e mai bun și cine e mai slab, cine domină și cine este submisivul. Este o egalitate în drepturi și responsabilități, decizii, un spirit de echipă profund.

Este respectat spațiul personal

Niciunul nu este intruziv, cu comportamente de control. Desigur, dacă are o nelămurire, o nesiguranță, întreabă și situația se clarifică, celălalt fiind deschis. Fiecare partener are activitățile, hobby-urile sale, întâlniri cu prietenii, timp singur sau cu alte persoane. Cât de mult? Asta se stabilește de la cuplu la cuplu. Sunt respectate individualitatea, obiectivele, visurile fiecăruia.

Râdeți împreună

Umorul este foarte important pentru sănătatea cuplului. Poate că aveți anumite glume numai ale voastre, momente amuzante pe care le rememorați cu drag. Și capacitatea de a face haz de necaz sau de a râde tu pe seama ta și el pe a lui, de a evita o seriozitate acută sau o atitudine constant sobră. De unde și o înclinație pentru a vă distra fără să faceți ceva deosebit sau a avea o activitate semnificativă.

Citește și:
Obișnuiești să îți protejezi exagerat partenerul de cuplu? Îi găsești mereu scuze? Motive inconștiente pentru care faci asta

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle