Total lipsită de chef? Strategii punctuale să îți crești motivația

Motivația ta este în cădere liberă? Nici contextul pandemic nu ajută prea mult, însă este necesar să îți aduni resursele și să ieși din letargie.

Total lipsită de chef? Strategii punctuale să îți crești motivația

În ziua de azi motivația devine un bun neprețuit. O mulțime de restricții, lucrul de acasă, pandemia de 1 an au un impact puternic asupra felului în care mai degrabă nu reușești să te mobilizezi pentru a rezolva diferite probleme. Motivația scăzută se poate reflecta în performanța la job, cheful de a face sport sau nu, de a socializa, face curat în casă, ori poate impacta chiar și igiena personală. Așadar e timpul pentru măsuri serioase.

Nu uita să iei pauză

Câteodată ești atât de concentrată pe performanță, pe rezultate, încât pur și simplu uiți să te odihnești. Este necesar să îți încarci bateriile ca apoi să ai de unde da, indiferent de domeniu. Weekend-ul nu rimează cu munca, nici pauza de prânz, iar între task-uri este necesar să îți oferi câteva minute pentru a te reseta mental. Specialiștii spun chiar că 30 de minute între diversele activități sporesc eficiența.

Recompensează-te

Creierul tău are nevoie să asocieze efortul cu ceva plăcut. Altfel va refuza în viitor ideea de anumite activități tocmai pentru că reține partea dificilă, nu și plăcerea de după. Prin urmare te manipulezi singură și îți faci bucurii pe care poate că ți le negai din prea multă responsabilizare, considerai că nu meriți etc. Învață se celebrezi fiecare victorie, indiferent cât de mică. Te va stimula incredibil!

Nu te mai compara cu alte persoane

Da, în societatea noastră comparația și critica au fost folosite de către părinți drept un motor de motivare. Unul cât se poate de fals, desigur. Comparațiile scad motivația, încrederea în sine și alimentează frustrarea, tristețea, anxietatea.

Mai taie din lista de activități

Ți-ai pus vreodată problema că poate pur și simplu te încarci? Că motivația ta scade deoarece ți-ai setat atât de multe obiective, care la rândul lor se sparg în altele mai mici, încât nu este omenește posibil să se rezolvi pe toate în timpul alocat?

Uită de multitasking…

… deoarece creează în mintea ta un haos teribil. Atenția este fragmentată, consumi energie pentru a o distribui în multiple direcții, iar la final ori ești absolut epuizată, ori ai încercat să faci tot care în final lasă considerabil de dorit.

Setează-te mental pozitiv

Dacă pornești de dimineață cu gânduri negre unde crezi că vei ajunge? Mai bine spune-ți că va fi o zi foarte bună, vei îndeplini tot ceea ce ți-ai propus, că vei avea grijă de tine. Că îți vei da răgaz să meditezi, să analizezi lucrurile din mai multe perspective, să te odihnești. Că și dacă nu îți va reuși totul e ok, că vei învăța lucruri noi sau vei descoperi ce nu funcționează și atunci eșecul devine experiență de învățare. 

Citește și:
Gesturi micuțe dar care arată că e un tip de păstrat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle