TOP 10 cele mai longevive și interesante seriale dramatice

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, acum a sosit momentul să le acorzi o șansă acestor seriale și să le urmărești.

În cazul în care dispui de mai mult timp liber și vrei să urmărești un serial, te poți inspira din această listă. Cele de mai jos au durat mai bine de un deceniu și au reușit în decursul anilor să strângă numeroși fani în fața ecranelor, urmărind cu sufletul la gură fiecare episod.

10. Criminal Minds

Criminal Minds a fost catalogat drept unul dintre cele mai difuzate și urmărite seriale de televiziune din ultimii ani. Pe parcursul celor 15 sezoane, telespectorii au urmărit un grup de bază de agenți care analizează cei mai periculoși criminali în serie și crimele lor pentru a le anticipa mișcările înainte de a comite altele. Serialul CBS a fost apreciat de public cât timp a fost difuzat. 

9. Supernatural

Timp de 327 de episoade, fanii i-au urmărit în serialul Supernatural produs de CW pe frații Sam și Dean Winchester în timp ce duc mai departe moștenirea familiei de vânătoare de demoni și creaturi supranaturale. Telespectatorii au remarcat cum a evoluat relația dintre frați, dar nu e de ignorat faptul că unii și-au pierdut interesul spre sfârșitul serialului cu privire la luptele celor doi cu ființele supranaturale.

8. ER

Serialul ER, care a avut 15 sezoane, i-a adus celebritatea actorului George Clooney. Drama medicală i-a urmărit pe doctorii și pacienții de la camera de gardă de la Spitalul General County din Chicago. Este una dintre cele mai de succes și longevive drame din toate timpurile, clasându-se pe locul doi în SUA, după Grey’s Anatomy. Pe parcursul difuzării sale, serialul a avut 124 de nominalizări la Emmy și a câștigat un premiu Peabody.

7. CSI: Crime Scene Investigation

CSI: Crime Scene Investigation urmărește mai mulți experți care investighează probele criminalistice ale poliției în timp ce lucrează la cazurile din Las Vegas, descoperind indicii și dovezi legate de decese neobișnuite. Serialul a avut 15 sezoane și a devenit o franciză, toate celelalte producții, CSI: Miami, CSI: NY și CSI: Cyber, pornind de la serialul original.

6. Grey’s Anatomy

Din 2005 și până în prezent, Greys Anatomy și-a păstrat statutul de cea mai longevivă dramă medicală din istoria televiziunii americane. În centrul poveștii se află Meredith Grey și angajații spitalului Grey Sloan din Seattle, aceștia fiind protagoniștii numeroaselor răsturnări de situație. De la primul episod și până acum, fanii au observat o distribuție impresionantă și o mulțime de situații neprevăzute. 

5. NCIS

Această dramă surprinde o echipă care răspunde cazurilor majore a NCIS (Naval Criminal Investigative Service). Acest grup este condus de către Leroy Jethro Gibbs, un agent special care pe lângă dovezi, se mai bazează foarte mult și pe instinctul său. În 2022, serialul NCIS a fost reînnoit pentru al 20-lea sezon.

4. Law & Order

Serialul Law & Order creat de Dick Wolf urmărește Departamentul de Poliție din New York și Biroul Procurorului Districtual din Manhattan în timp ce rezolvă crime și îi judecă pe cei din spatele lor. Inițial, a fost difuzat din 1990 până în 2010 și a revenit în 2021 pentru al 21-lea sezon și de atunci a fost reînnoit pentru cel de-al 22-lea sezon. 

3. Gunsmoke

Înainte de a deveni un serial de televiziune în 1995, Gunsmoke a fost o dramă western americană începută ca o emisiune radio. Serialul a durat 20 de sezoane, până în 1975, și a strâns mulți fani până să se încheie cu un total de 635 de episoade. La un deceniu după ce s-a terminat, Gunsmoke a revenit la TV cu cinci filme create special. 

2. Law & Order: Special Victims Unit

Despre Law & Order: Special Victims Unit s-a spus că este unul dintre cele mai de succes seriale apărute de la compania de producție a lui Dick Wolf, Wolf Entertainment. În 2019, a devenit cel mai longeviv serial de acțiune live din SUA din istorie, iar timp de 24 de sezoane a avut parte de numeroși telespectatori. 

1. Doctor Who

Doctor Who este cea mai cunoscută și îndrăgită dramă științifico-fantastic din toate timpurile. Serialul surprinde aventurile unui lord al timpului care călătorește în timp și spațiu cu o navă, TARDIS, împreună cu mai mulți însoțitori, intrând în mai multe încurcături. Doctorul este un extraterestru, iar dacă moare își poate schimba forma. Serialul original a fost difuzat din 1963 și până în 1989 timp de 26 de sezoane. A revenit în 2005, iar din punct de vedere tehnic a fost pe ecrane 39 de sezoane în total. 

Citește și:
Părinți faimoși care nu le-au permis copiilor să vadă filmele în care au jucat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle