Tipuri de alegeri personale care vor fi de un real ajutor și în cuplu

Sunt alegeri pe care le faci și care au un impact multiplu. Ca un ecou, ele influențează relația cu partenerul, cariera și igiena ta emoțională, la modul general.

Tipuri de alegeri personale care vor fi de un real ajutor și în cuplu

Încerci să trăiești cât mai curat din punct de vedere emoțional. Iar pentru asta faci anumite alegeri care spui că te privesc numai pe tine. Doar că acestea își întind efectele și la nivel relațional. Iar binele pe care încerci să îl cultivi în viața ta personală va deveni și un bine al cuplului. Ori ceea ce exersezi legat de universul tău interior îți va permite să fii mai abilă în relație. Despre ce nuanțe sau acțiuni specifice este vorba.

Iei atitudine

Nu lași lucrurile să se întâmple de la sine, deznodământul în bătaia vântului. Ești sculptorul propriei tale vieți și îți dorești ca un rezultat, chiar și prost, să fie consecința faptelor tale, nu a întâmplării sau neimplicării tale. Încerci, te străduiești, contribui cum poți, faci ceea ce ține de tine. Nu ești pasivă, iar asta e o componentă foarte importantă și în cuplu.

Știi ce vrei

Ai în minte o schemă destul de clară a parcursului tău, a modului în care vrei să fie viața ta. Pentru asta ai așternut pe hârtie sau ai creionat în imaginar o serie de obiective principale, împărțite în altele mai mici. Și muncești din greu pentru ele. În ceea ce privește un partener de cuplu știi ce să îi ceri, cum ți-ar plăcea să fie relația și cum să fie viitorul în care să înaintați împreună. Nu este despre a domina pe cineva, a-i impune propria voință sau a-l manipula să facă ce vrei tu, să vă grăbiți într-o direcție. Doar că știi prea bine ce vrei și ce nu vrei de la un bărbat. Iar din fericire pentru el îi comunici limpede, fără confuzie.

Nu te eschivezi

O alegere personală este de a nu lăsa lucrurile baltă când situația devine dificilă. Calea cea mai simplă e să fugi, iar tu nu vrei să faci asta. Inutil de spus cât de valoroasă e această abordare în cuplu, căci da, nu va fi mereu totul roz. Nu ești descurajată de greutăți și eșecul nu te paralizează.

Vrei să evoluezi constant

Ești într-un proces continuu de îmbunătățire, fără ca asta să se petreacă sub imperiul perfecționismului și presiunii aferente. Pur și simplu ești interesată să trăiești mai bine tu cu tine și cu ceilalți, să îți dezvolți cultura, spiritualitatea, ceea ce te va face foarte interesantă.

Obiective realiste

În planul tău de creștere și atingere a obiectivelor este un detaliu esențial: așteptările realiste. Nu setezi niște standarde pe care nu le-ar putea atinge absolut nimeni, ci, dimpotrivă, ești foarte rezonabilă.

Fără decizii impulsive

Ai ales să nu te lași condusă de emoții. Așa că nu iei decizii la furie sau fără să le treci prin filtrul rațiunii atunci când tumultul interior se calmează. Ceea ce implică nu doar nu mare grad de autocontrol, ci și traiul autentic, în acord cu ceea ce vrei cu adevărat.

Citește și:
Moduri prin care poți să evoluezi și să câștigi admirația partenerului de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle