Moduri prin care poți să evoluezi și să câștigi admirația partenerului de cuplu

În cuplu, admirația reciprocă este un motor al pasiunii și una dintre modalitățile de optimizare a relației. Ce poți face tu pentru tine și, implicit, pentru voi doi.

Moduri prin care poți să evoluezi și să câștigi admirația partenerului de cuplu

La ce servește admirația în cuplu? Când ești mândru de celălalt îl privești cu alți ochi, cu respect, are o aură specială și un loc special în inima ta. Ești mai atras, inclusiv sexual, mai dornic să lucrezi asupra relației. Poate chiar funcționează ca un model pe care dorești să îl copiezi, unul pozitiv, ceea ce duce la îmbunătățire și la nivel personal. Îți dorești să fii admirată de partenerul tău de cuplu? Ce ai de făcut nu este extrem de complicat.

O viață morală

Cine nu admiră o persoană care are un set puternic de valori morale și își duce mai departe existența în conformitate cu acestea? Adică ești sinceră, corectă, cu coloană vertebrală, generoasă, muncitoare, rațională. Dai dovadă de echitate, bunătate, compasiune, blândețe, umanism.

Nu îți găsești scuze

Nu încerci să eviți responsabilitatea, ci, dimpotrivă, ești foarte asumată în ceea ce faci și ceea ce zici. Ai greșit? Cauți să vezi cum poți îndrepta greșeala, nu de a te feri de consecințe aruncând vina pe altcineva, o persoană, soartă, context etc.

Nu bârfești

Nu te interesează ce fac alții și de ce. Fiecare este cu viața lui, iar bârfa este un sport pe care tu nu-l practici. Te distanțezi de astfel de discuții și nu le încurajezi dacă se desfășoară în prezența ta.

Noi, nu eu

Nu ești individualistă, și fiind în relație optica ta se referă la cuplu, nu doar la tine. Ce este util, plăcut, constructiv pentru noi. Ceri mereu părerea partenerului și te comporți ca un adevărat coechipier, ceea ce îl face pe celălalt să se simtă important, apreciat.

Îți cunoști calitățile

Știi care sunt punctele tale tari și ai comportamente concrete care sunt congruente cu acestea. Deci nu doar că provoci admirația celorlalți, ci și tu ești mândră de tine, te prețuiești și vezi clar care sunt atuurile tale. Dar și așa nu te raportezi la ceilalți superior sau arogant. Ci mai degrabă cunoști modestia.

Nu ești rigidă

Sigur că ai opiniile tale foarte bine delimitate, și cu toate astea îți păstrezi mintea deschisă la noi perspective. Discuți ca să înțelegi, nu ca să convingi sau să domini, și ești dispusă să achiziționezi noi informații care să îți îmbogățească optica. Prin urmare ești și foarte curioasă în a descoperi, a te dezvolta, extinde. Iar pentru asta cercetezi, îți faci temele înainte sau ulterior unei discuții provocatoare în care ai reușit foarte bine să îți controlezi emoțiile.

Iei atitudine

Tu îți respecți promisiunile, îi respecți pe ceilalți indiferent de poziția socială, încurajezi și susții cum poți, fără însă să te compromiți. Nu ajungi la auto-sacrificiu și nici la decizii care te macină pe interior. Nu intri în rol de salvator, dar nici nu te lași desconsiderată sau să se profite de tine. Pui limite extrem de clare și ferme.

Citește și:
Cheltuiți mulți bani, fără sens? Cum să fiți mai eficienți și să faceți economii în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle