Theo James, Action Hero

Actorii britanici au mereu ceva care concureaza cu succes cu aptitudinile celor de pe alte meleaguri. Poate sa fie sarm, poate fi o diversitate a preocuparilor sau, cum se intampla in cazul lui Theo James, o buna pregatire pe scena.

In ultimii ani, se tot vorbeste despre faptul ca actorii americani nu mai primesc roluri memorabile si ca sunt inlocuiti, fara drept de apel, de colegii lor de peste Ocean. De ce? Sunt multe motive, dar cu siguranta ca unul dintre cele mai importante este ca acestia din urma aduc la masa negocierilor o pregatire serioasa pe scena, care atarna greu si atunci cand e vorba despre roluri de compozitie, dar si cand in joc sunt puse roluri de eroi de actiune.

Acesta pare sa fie si cazul lui Theo James, pe numele lui intreg Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis, care este eroul seriei Divergent, adaptate dupa romanele Veronicai Roth. Theo s-a nascut in Oxford si, in buna traditie englezeasca, dupa ce a studiat filosofia, s-a antrenat serios in ale teatrului la Bristol Old Vic Theatre School.

Curand au inceput sa apara rolurile – mai intai in televiziune, cu A Passionate Woman, unde a jucat alaturi de Billie Piper, mai apoi in viitoarea senzatie TV Downton Abbey; au urmat roluri in Room at the Top, You Will Meet a Tall Dark Stranger (cand Theo era inca in scoala), The Domino Effect, The Inbetweeners Movie, Underworld: Awakening. Si, curand dupa acestea, o promisiune din partea Screen International, care il desemna „Star of Tomorrow.

Star avea sa devina abia in 2014, cand a fost ales sa joace rolul principal in seria Divergent. Cum se intampla in astfel de cazuri, publicul a fost prea incantat si ametit de efecte speciale ca sa mai acorde atentie povestii, dar nu a ignorat vedeta pe cale de a se naste. Cu mare succes de box office, filmul a revenit pe ecrane anul acesta cu Insurgentul, iar Theo si-a reluat rolul care i-a adus celebritatea, si o sa mai joace acelasi rol de action hero in alte doua parti ce vor fi lansate in urmatorii doi ani. SHOT_02_399IR_V5B

Talentul lui Theo nu a fost trecut cu vederea in fata calitatilor sale de erou SF. El le da replica lui Amber Heard, Billy Bob Thornton si Jim Sturgess in London Fields, care va fi lansat anul acesta, si joaca si in The Benefactor, alaturi de Richard Gere si Dakota Fanning.

A trecut, deci, in liga mare, a rolurilor serioase, in vreme ce are si o cariera de muzician amator. Si este, in acelasi timp, ambasadorul seducator al parfumul Boss the Scent, cea mai noua aroma lansata de Hugo Boss, un rol pe care Theo l-a luat foarte in serios, mai cu seama ca lansarea parfumului a venit insotita de un film regizat de multipremiatul Darren Aronofsky.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle