Tendințe pentru nunți 2022: ce se poartă în materie de flori și decorațiuni în acest sezon

În materie de tendințe pentru nunți, floriștii, designerii, stiliștii și make-up artiștii duc lucrurile la următorul nivel pentru acest sezon.

Tendințe pentru nunți 2022: ce se poartă în materie de flori și decorațiuni în acest sezon

Când vine vorba despre tendințe pentru nunți, specialiștii se întrec în a previziona ce își vor dori cuplurile și în a-și pune creativitatea la încercare. Iar evenimentul Wedding trends 2022 a adunat o echipă cu experiență pentru a anunța trend-urile ce vor domina anul acesta. Astfel, master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi și wedding planner-ul Ivona Nenu au prezentat detaliile pe care oricine știe că trebuie să le ia în calcul dacă își dorește o nuntă elegantă, de neuitat.

E bine de știut și că, atunci când vorbim despre tendințe pentru nunți pentru 2022, ele sunt influențate puternic de restricțiile ultimilor ani, care nu au dat posibilitatea planificării unor evenimente cu un număr mare de invitați. De aceea, spune Ivona Nenu, „nunțile anului 2022 vor arăta grandios, cu detalii asortate cu stilul locației de la veselă, tacâmuri și pahare, până la ținute, photo-cornere, baruri, colțuri tematice și desfășurător presărat cu momente live, până dimineața.”

Una dintre cele mai importante tendințe pentru nunți ține de buchetele de mireasă. Piese centrale ale ținutelor mireselor, buchetele cu simbolistică și poveste, din florile sau culorile preferate ale protagonistei, din flori în cromatica decorului sau dintr-o varietate de tipuri de flori mai mici sau mai mari, aranjate creativ într-o formă fie discretă, fie curgătoare sau impunătoare, sunt propuse de floristul Nicu Bocancea.

„Culorile preferate pentru buchetele de mireasă rămân albul și pastelurile, însă și cele accentuate precum roșul, portocaliul sau galbenul au fanii lor printre viitorii miri. E greu să vorbim de trend-uri în ceea ce privește buchetul miresei, pentru că aici intervin mulți factori subiectivi, nu doar estetici. Un buchet din liliac proaspăt și parfumat, din lăcrămioare fragile sau din trandafiri de curte poate fi la fel de apreciat și de impact precum unul mai sofisticat, din flori exotice, totul ține de preferințe și de povestea pe care îți dorești să o spună florile.”, consideră Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist român pe plan internațional.

Și decorul joacă un rol important în orice nuntă, de aceea când se vorbește despre tendințe pentru nunți detaliile de acest tip sunt luate atent în considerare. Aranjamentele florale, decorurile construite, photo-cornerele, vesela, tacâmurile și paharele, toate trebuie să creeze un tot unitar.

„Atmosfera ideală, din punctul nostru de vedere, este creată din detalii și din personalizare. Fie că este un cadru ce se dorește a fi glam, romantic, industrial sau rustic, accentele pot fi date din materialele naturale folosite la decoruri, din jocul de lumini, din construcțiile suspendate sau curgătoare, din tot felul de combinații din crenguțe, lumânări, vase personalizate. Fiecare întâlnire cu o mireasă este ca o poveste nouă care începe să se scrie unic și împreună ajungem să creăm în ziua nunții un context personalizat și inimitabil, așa cum este fiecare poveste de dragoste”, subliniază Nicu Bocancea.

Citește și:
Tendințe în modă în sezonul primăvară-vară 2022

Foto: White Ruffles https://www.whiteruffles.com/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle