Sex de calitate? Ce trebuie să știi despre propriul corp ca să te bucuri de plăcere

Pentru sex de calitate ai nevoie de un partener priceput, intimitate emoțională cu el, dar și să te cunoști tu foarte bine. Atât la interior cât și la exterior...

Sex de calitate? Ce trebuie să știi despre propriul corp ca să te bucuri de plăcere

Când spui sex de calitate automat te gândești la un bărbat cu trup sculptat, abilități impecabile de amant și extaz ore întregi? Ca într-un film superb unde se agață banda sau o melodie unde se zgârie discul, scenariul acesta nu are nicio legătură cu realitatea. Nu că nu-și dorește cineva elementele de mai sus, dar pionul principal în jocul de șah de la așternut ești chiar tu. Nicio partidă de sex nu e grozavă dacă tu nu ești acolo, implicată fizic și mental 100%. Iar unele detalii aparent nu contează, dar strică starea de spirit când ți-e lumea mai dragă.

Cât ești de fit?

Nu e nici pe departe cel mai sănătos exemplu de relaționare, dar îți amintești în Fifty Shades of Grey când Christian i-a impus Anastasiei să mănânce sănătos și să facă regulat sport? Altfel nu ar fi făcut față practicilor sexuale impuse de el. Din nou nu susținem mesajul general al filmului. Adevărul este că un corp care primește nutrienții corespunzători, musculatura este antrenată, poate gestiona mai bine activitatea din dormitor decât dacă posesorul trupului este sedentar.

Legat de alimentație mai este un element. Unele produse alimentare nu sunt benefice pentru stomacul tău, te balonează, îți agită gastrita sau refluxul gastroesofagian, îți dau lentoare etc. Știi că urmează să faci sex? Evită alimentele care ar putea să-ți saboteze starea de bine fizică și emoțională. Fumatul nu este o alegere fericită mai ales dacă el e nefumator, nimeni nu și-ar dori să rămână după sărut cu gust de scrumieră. Și sexul cu prea multe pahare de alcool la bord e posibil să iasă dezastruos.

Fă sex pentru că vrei, nu pentru că trebuie

Există acea idee cât se poate de toxică, și anume sexul este o îndatorire a femeii, care trebuie întotdeauna să își satisfacă soțul sau partenerul. Sexul e o plăcere mutuală, iar dacă ești obosită, te doare capul la modul real, ești supărată, stresată, pur și simplu nu ai chef, e cât se poate de ok să refuzi actul sexual. Nu ceda presiunii, nu o face din teama de abandon și nu te gândi că două pahare cu vin poate te vor face să-ți schimbi părerea. E un autoabuz!

Renunță la atingerile brutale

Ok, nu poate fi numai vanilla sex sau sex furtunos. Dar ține cont de ce se întâmplă la nivel hormonal datorită atingerilor pielii. Receptorii detectează durerea sau plăcerea. Durerea este legată de hormonii stresului – cortizol și adrenalină, care au impact negativ asupra libidoului. Receptorii plăcerii stimulează satisfacția sexuală.

Masturbarea nu e păcat

Masturbarea este prima formă de erotism și plăcere sexuală. O modalitate prin care îți cunoști corpul și ce îți oferă plăcere. Masturbarea este folosită inclusiv în tratarea tulburărilor de dinamică sexuală. Deci explorează-ți trupul, mixează informația cu cea acumulată în urma experiențelor sexuale cu alți parteneri și discută cât se poate de deschis cu iubitul tău. Economisiți timp, învățându-vă reciproc ce vă place și ce nu. Mai mult, masturbarea poate fi parte dintr-un joc erotic anterior penetrării.

Citește și:
Tehnici care fac un bărbat să fie cu adevărat bun la pat

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle