Să luați un animal de companie? De ce aceasta ar fi o idee grozavă pentru tine și partenerul tău de cuplu

Un animal aduce mari beneficii nu doar dacă ești singur, ci și în cuplu. Poate fi o nouă etapă a relației pe care nu o intuiai.

Să luați un animal de companie? De ce aceasta ar fi o idee grozavă pentru tine și partenerul tău de cuplu

Formați un cuplu de ceva vreme și cochetați cu ideea de a lua un animal de companie. Sau vreți să vă mutați împreună și unul dintre voi are un câine sau o pisică. Animăluțul va fi noul membru al familiei, și, pe lângă drăgălășenie, aduce o serie de beneficii psihologice care vă ajută relația să crească.

Tehnici de negociere

Ființa mică și pufoasă aduce în casă un nou subiect de discuție, iar voi veți învăța să vă armonizați opiniile și să găsiți cea mai bună variantă de îngrijire și educare pentru cățelul sau pisica voastră. Poate fi un fel de repetiție pentru momentul când veți avea un copil, când cu siguranță vor apărea tensiuni în ceea ce privește tehnicile de parenting.

O nouă responsabilitate

Până acum erați doar voi doi, fără ceva care să vă lege sau să oblige în mod deosebit. Animalul de companie nu e ca un certificat de căsătorie, dar e o nouă responsabilitate de care trebuie să țineți cont. Cine cumpără mâncarea, programul de scos afară, curățenia după animăluț, vizitele la veterinar…

Acceptare

Când unul dintre voi are un animal de companie și decideți să vă mutați împreună, mesajul transmis este unul de acceptare. Te accept așa cum ești, cu ceea ce iubești și e important pentru tine, inclusiv dacă are blană, patru picioare și coadă, miaună sau latră.

Înlătură singurătatea

Singurătate în cuplu? Se poate atunci când celălalt are deplasări dese în interes de serviciu. Animalul de companie aduce zâmbete și umple casa, în plus poate da un sentiment de siguranță dacă discutăm de un câine mare.

Activități diverse

Un cățel deja te scoate din casă. La locul de joacă pentru câini sau în parc puteți cunoaște alți proprietari de patrupede, puteți lega prietenii, extinde cercul social. Mergeți la munte, în drumeții? Câinele devine un partener amuzant, care dă o nouă notă experienței alese.

Toleranța la frustrare

Un cățel sau o pisică nu e un om și nu te înțelege ca atare. Învățați să vă dozați sau scădeți așteptările, să vă exersați răbdarea în ceea ce privește educarea animalului și să vă ajustați propriile porniri nesănătoase. Mâncarea e o formă de iubire sau de autoliniștire? Un program strict și dietă controlată a animalului poate fi o experiență de învățare inclusiv pentru voi. În plus, programul animalului de companie vă va disciplina și pe voi, fie că vreți sau nu.

Afecțiune

Câinele sau pisica vă oferă afecțiune, iar dacă sunteți tipologii mai reci, există posibilitatea să vă îmbunătățiți gradul de manifestare al iubirii. Și să știi că cineva depinde de tine în întregime, se bucură când te vede, îți mulțumește în felul său pentru ceea ce îi oferi, conferă o anumită validare și sens. Simți că schimbi viața unei ființe, o îmbunătățești și te simți validat pentru eforturile tale.

Citește și:
Semne că afecțiunea s-a stins și acum sunteți practic doi străini

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle