Începutul sfârșitului sau doar o relație de conveniență, din teama de singurătate! Detalii pe care eviți să le vezi

Teama de singurătate te menține captivă într-o relație nepotrivită sau în care nu mai ești de multă vreme fericită. Iar tu vezi asta...

Începutul sfârșitului sau doar o relație de conveniență, din teama de singurătate! Detalii pe care eviți să le vezi

Relațiile nu sunt grozave tot timpul. Există neînțelegeri, o mulțime de probleme care trebuie rezolvate, obișnuința, rutina. Prin urmare este important să ieșim din idealizarea fantasmei relației perfecte. Suișuri și coborâșuri compun un drum sinuos în cuplu, iar cu efort și bunăvoință piedicile pot fi depășite. Dacă vrei cu adevărat să rămâi cu omul acela, îl prețuiești și știi că merită să lupți pentru el și povestea voastră. Alteori pur și simplu mergi mai departe din inerție. Mânată din fundal de imensa teamă de singurătate, fără să crezi că ai puterea să iei decizia despărțirii. Iar semnele care îți arată asta sunt trecute cu vederea.

Nu mai există complicitate

Mici gesturi, priviri, un limbaj al corpului propriu relației voastre. Complicitatea echipei pe care ar trebui să o formați, atât în momente amuzante cât și delicate. Fiecare este ca de gheață, ca un jucător care își duce meciul individual, fără să mai vadă în jur pe altcineva.

Nu vă mai înțelegeți…

… asupra diferitelor aspecte care țin de parte financiară, organizarea în casă, educația copiilor etc. Pur și simplu parcă nu mai sunteți pe aceeași pagină legat de nimic. Negocierea nu duce nicăieri, și ori aveți certuri explozive, ori unul dintre voi capitulează și se predă.

Nu mai faceți planuri

Totul se derulează de la sine, fără să conturați elementele pentru un viitor apropiat sau mai îndepărtat. Dacă totuși faceți anumite planuri ele sunt realizate aproape mecanic, pentru că trebuie. De exemplu activități sau vacanțe cu copiii, vizitarea rudelor, proiecte de redecorat în casă sau grădină etc

Sunteți iritați

Și ca atare parcă nu vă mai place aproape nimic unul la celălalt. Evitați discuțiile, preferați să vă dați mesaje scurte, să nu vă provocați. Este posibil ca evitarea să fie oglindită și în fuga în carieră, în copii, hobby-uri care consumă mult timp.

Nu vă mai place să petreceți timp împreună

Ideea unui weekend împreună, doar voi doi, nu sună deloc îmbucurător. Și acasă vă cufundați în diverse activități individuale, fără a-l invita pe celălalt să vi se alăture, sau activități care oricum nu îi plac. Dacă nu locuiți împreună, găsiți diverse motive, aparent serioase și plauzibile, să răriți întâlnirile.

Aveți preponderent interacțiuni negative

Comunicarea dintre voi nu conține complimente sau încurajări. Ci mai degrabă multe reproșuri, critică, jigniri. Relația nu mai este (dacă a fost vreodată) un instrument care să vă ajute să evoluați, ci un fel de greutate enormă care vă ține pe loc și distruge sistematic încrederea și stima de sine.

Citește și:
Trăsături psihologice ale bărbatului care nu-ți va oferi o relație de cuplu sănătoasă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle