Probleme pe care toate cuplurile le experimentează în primul an de căsnicie

Oricât de minunat ar fi primul an de căsnicie, este plin de momente bune și momente mai puțin bune. Primul an ar putea fi chiar greu ținând cont că este și perioada de acomodare cu noua viață. Există câteva greșeli pe care oamenii tind să le facă în timpul acestui an critic. Dar, dacă ești conștientă de acestea, poți discuta orice cu partenerul pentru a îndrepta lucrurile.

Probleme pe care toate cuplurile le experimentează în primul an de căsnicie

Pentru a începe într-o manieră pozivită, este necesar să faci orice ajustare pe care o ai în minte. A te căsători cu persoana perfectă nu îți garantează totuși mariajul pe care îl visezi. Căsătoria este un pas greu și foarte important. Un mariaj ar trebui alimentat pentru a crește și a înflori. Învață cum să îl cultivi pentru a-și atinge potențialul.

Dacă îți dorești ca dragostea să dureze, este timpul să depui mai mult efort. Este mai ușor să deprinzi obiceiuri bune atunci când te simți fericită, decât după o ceartă.

Acestea sunt câteva dintre greșelile pe care cuplurile proaspăt căsătorite le fac.

1. Nu mai petreceți timp unul cu celălalt

Gândește-te la primele luni ale relației tale. Vă făceați timp unul pentru celălalt, plănuiați cine speciale, vă ascultați sfaturile și încercați să vă cunoașteți la un nivel mai profund. Dacă relația devine sigură datorită mariajului, cuplurile de obicei nu mai depun același efort. Atunci când încetăm să ne curtăm, începem să ne întrebăm de ce nu ne mai simțim apreciați. Acesta este momentul în care partenerii devin vulnerabili la dezamăgire și resentimente.

Trebuie să începeți să vă prioritizați timpul petrecut împreună. Încercați să vă distrați împreună, căci mariajul trebuie să fie foarte activ. Dacă dorești să îi oferi unei persoane tot ce ai mai bun, acum este timpul.

2. Uitați să vă anuntați schimbările din program

Este greu să te gândești la noi, când până acum ai fost doar tu. Mulți oameni proaspăt căsătoriți uită să își anunțe partenerii despre planurile făcute în weekend cu prietenii sau despre întârzierile la cină din cauza locului de muncă. Acest lucru îi poate provoca partenerului tău senzația de a fi lăsat pe dinafară. Mariajul face cuplurile să funcționeze ca o unitate, având acum 4 mâini, 4 picioare și 2 inimi. Totuși, asta nu înseamnă că nu poți să mai petreci timp cu prietenii, ci doar să te asiguri că partenerul tău nu este îngrijorat fiindcă nu îți cunoaște programul.

3. Nu aveți regulile casei bine stabilite

Poate lumea în ziua de astăzi consideră că ambii parteneri ar trebui să mențină curățenia casei. Însă, până când unul dintre voi nu face un pas în față pentru a face curățenie, niciunul nu o să își dorească nici măcar să spele vasele. Deși par inocente, certurile în legătură cu igiena casei pot afecta foarte tare relația. Ai putea avea o discuție cu partenerul pentru a hotârî exact care sunt sarcinile fiecăruia și le puteți roti în fiecare săptămână.

4. Nu vă mai atingeți așa des

Cuplurile proaspăt căsătorite uită cât de importante sunt atingerile în afara dormitorului. Majoritatea persoanelor doresc să se simtă apreciate de partenerii lor în majoritatea timpului, nu doar atunci când fac sex. Dacă nu mai sunteți așa afectuoși unul cu celălalt, cel puțin un partener va observa. Aceste atingeri sunt importante pentru a menține o legătură emoțională sănătoasă, spre exemplu, a te cuibări în brațele partenerului atunci când urmăriți un film sau a-l îmbrățișa fără motiv. Actele simple păstrează un nivel ridicat de intimitate.

5. Credeți că sexul nu are nevoie de îmbunătățiri

Dacă faceți sex regulat, este ușor să crezi că îți poți satisface partenerul mereu. Mulți oameni devin mult prea încrezători cu privire la aptitudinile lor sexuale deși acestea poate nu se ridică la nivelul așteptărilor partenerului. Ceea ce i-a placut iubitului tău la început se poate să se fi schimbat. Dacă nu întrebi nu o să afli niciodată. Pentru a fi sigură că această problemă nu intervine în căsătoria voastră, încearcă să menții o comunicare foarte bună cu partenerul și fiți onești cu privire la fanteziile și așteptările voastre.

6. Asculți sfaturile celorlalți

Pentru a avea mariajul perfect, cuplurile tind să accepte sfaturi de la toată lumea, sfaturi ce nu se potrivesc cu dinamica relației lor. Deși nu este greșit să ceri părerile celorlalți, trebuie să ai grijă cum filtrezi informațiile primite. Există 3 întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi înainte de a asculta sfatul altcuiva: „Ce îți spune instinctul despre informația primită? Cum merge mariajul persoanei ce ți-a oferit sfatul? Se potrivește părerea cu viața voastră?”. Este normal să dorești să îți compari relația cu a celorlalți, dar fiecare mariaj este diferit. Ce merge pentru ceilalți, poate să nu ți se potrivească, așa că înainte de a lua o decizie, asigură-te că sfatul corespunde relației tale.

7. Vă „sufocați”

Atunci când ești proaspăt căsătorită, este normal să îți dorești să petreci timp cu partenerul non-stop. Deși acum faci parte dintr-o echipă, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la viața ta complet. Cele mai bune relații sunt cele independente. Este important ca atât tu cât și partenerul tău să petreceți timp separat, cu prietenii și familia. Cuplurile proaspăt căsătorite trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă propriile hobby-uri și interese.

Primul an de mariaj este important pentru că atunci se construiește fundația viitorului relației. Niciun cuplu nu va face totul perfect, dar dacă încerci să eviți unele greșeli o să ai parte de un început foarte bun.

Citește și:
4 greșeli de comunicare pe care le faceți când vă certați (și cum să le rezolvați)

Text: Iulia Statie
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle