Povestea incredilă a lui Belle Barbu, femeia răpită la naștere care s-a reunit cu familia ei din România

Belle Barbu, o tânără femeie din Statele Unite, s-a reîntâlnit cu familia ei biologică din România la 25 de ani după ce a fost răpită la naștere și traficată în America.

Povestea incredilă a lui Belle Barbu, femeia răpită la naștere care s-a reunit cu familia ei din România

O tânără femeie din SUA care a fost răpită la naștere în România s-a reunit, după 25 de ani, cu familia ei biologică. Numele ei este Belle Barbu și are în acest moment 25 de ani, relatează Daily Mail. Belle s-a născut într-o familie săracă, într-un spital din România. După ce a fost răpită, familiei ei i s-a spus că a murit din cauza unei anomalii cardiace imediat după naștere. Însă Belle a ajuns, de fapt, în rețeaua celor care traficau în acea perioadă copii din orfelinatele din România.

Atunci când s-a născut Belle Barbu, părinții ei au fost avertizați că micuța suferea de o afecțiune cardiacă. Astfel, părinții au fost îndepărtați din spitalul în care fata era „tratată” și au fost anunțați peste câteva zile că fata a murit. Ce s-a întâmplat, de fapt, a fost că Belle a ajuns să fie răpită și să fie traficată pentru o sumă de bani, astfel ajungând să fie adoptată în America.

Acum Belle Barbu are 25 de ani, trăiește în Washington County din Utah, locul în care prietenii au încurajat-o să își facă un test ADN pentru a afla de unde provine. Rezultatele testului au arătat că originea ei este din India, Israel și o parte a Europei. Printre prietenii lui Belle se numără o altă persoană din România care a fost adoptată, și aceasta a fost cea care a postat rezultatele testului lui Belle pe un grup de Facebook care are ca scop ajutorarea copiilor din România în demersul lor de a-și găsi familia naturală.

Grupul de Facebook era deja la acel moment o poveste de succes – peste 500 de oameni ajunseseră la rudele lor, așa că nu a fost de mirare că a durat în jur de 48 de ore până ce Belle Barbu și-a găsit familia. Din acel moment, ea a decis să apeleze la organizația nonprofit Operation Underground Railroad, care ajută victimele traficului să se reîntâlnească cu părinții. De atunci, organizația a fost cea care a pus-o pe Belle în legătură cu o persoană din România care a reușit să confirme legătura dintre Belle și familia sa. De-abia atunci a reușit și Belle să afle ce s-a întâmplat imediat după ce s-a născut.

În noiembrie anul trecut, Belle a călătorit către Foggia, în Italia, alături de fondatorul organizației, care a ajutat-o să își întâlnească familia. Momentul emoționant al întâlnirii a fost filmat și îl poți urmări mai jos.

După reîntâlnire, Belle Barbu a declarat pentru DeseretNews: „Am fost realmente luată de lângă părinții mei și învățată să trăiesc o viață complet diferită. Încă nu știu cum să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că ne-a adus din nou împreună. Cum de s-a putut întâmpla asta? A fost un miracol… Nu e nimic perfect la povestea mea, dar, totuși, totul s-a legat perfect. Nu am plâns niciodată mai profund așa cum am făcut-o în această călătorie.”

Acum, Belle Barbu s-a întors în SUA, unde studiază și unde speră să își aducă familia biologică într-o vizită. De asemenea, printre planurile lui Belle se numără și activismul împotriva traficului de ființe umane.

Organizația care a ajutat-o, Operation Underground Railroad, se ocupă de combaterea traficului de persoane în 24 de țări din lume. Numai în ultimii ani această organizație a putut să salveze 3.200 de victime ale traficului și să contribuie la arestarea a 1.700 de persoane.

Citește și:
Violatorul ești tu! Flashmob de 1 martie în fața Ministerului de Interne

Foto: Daily Mail

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle