Partenerul tău de cuplu este un bărbat introvert? Ce greșeli să nu faci în relație cu el

Ca lucrurile să meargă bine și să nu sabotezi tu relația e necesar să eviți anumite comportamente. Punctual ce nu e aplicabil în relație cu un bărbat introvert.

Partenerul tău de cuplu este un bărbat introvert? Ce greșeli să nu faci în relație cu el

Da, câteodată este greu să ai alături un bărbat introvert. Sunt situații când îi înțelegi felul de a fi, ritmul foarte diferit de al tău, și situații când simți că îți sunt apăsate toate butoanele. Atunci ți-ai dori să fie mai volubil, mai vorbăreț, să îți dea mai multă atenție, să petreacă mai mult timp cu tine, să nu caute solitudinea, să nu te mai simți tu singură în doi. Și pentru că cel mai probabil te simți deprivată emoțional ies la atac mecanisme care încearcă să te ajute să faci față. Dar nu înseamnă că sunt și funcționale…

Îl critici

În principal pentru felul în care este. Că nu e mai deschis cu oamenii din jur, nu e foarte comunicativ, oferă greu răspunsuri, se adaptează greu în medii noi și stă retras. Că, de fapt, dacă tragi linie, are această structură interioară. Se poate întâmpla să îl jignești fără ca neapărat să zici vorbe urâte, injurii. Dar limbajul tău nonverbal să transmită judecată, dispreț și să ai o atitudine umilitoare.

Vrei să îl domini

Îi pui eticheta de slab sau că e necesar să preiei tu frâiele. Da, poate fi util ca tu să ai eventual mai multe inițiative pentru activitățile voastre, dar atenție la lupta pentru putere și castrarea lui emoțională. Fiind introvert prea puțin probabil să îți pună limite, să îți transmită ce îl deranjează. Și ca atare va intra într-o formă de subjugare, care te va deranja și mai mult.

Îl întrerupi

Știi că până oferă un răspuns durează ceva timp. Se gândește la toate variantele posibile, analizează în profunzime și apoi deschide gura. Dacă îl întrerupi constant în conversațiile voastre sau ești agresivă, în final vei ține tu un monolog și el se va retrage în cochilia sa. De unde, desigur, un grad mare de frustrare pe care îl vei experimenta din plin.

Râzi de el

Un introvert se poate lupta cu diverse forme de anxietate, cu stări depresive. Iar atunci când suferi și ești vulnerabil, ca cineva să îți ia în râs trăirile nici nu ajută, nici nu e prea empatic. Te simți singur, lipsit de sprijin, înțelegere, iar durerea nu este atenuată ci mai degrabă adâncită.

Nu ai răbdare

Va fi necesar un efort de răbdare să îi cunoști universul interior, tipul de gândire, dar la final vei avea totul cât se poate de clar. Dacă te grăbești, nici nu îl vei putea descoperi cu adevărat și nici relația poate nu va evolua tocmai datorită discrepanței de ritm. În plus, mai e riscul să te îndrăgostești de o proiecție a bărbatului perfect din mintea ta, nu de el așa cum este în realitate.

Citește și:
Capcane mentale care te fac să nu ai încredere în tine atunci când ești într-o relație de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle