Semne subtile că ești îndrăgostită și nici măcar nu-ți dai seama

De câte ori nu ți s-a întâmplat să îți spună vreun cunoscut că ești îndrăgostită și abia atunci să conștientizezi și tu asta? La ce să fii atentă, dacă ești într-o situație când e necesar să te autoevaluezi.

Semne subtile că ești îndrăgostită și nici măcar nu-ți dai seama

Da, uneori nu îți e foarte clar. Ai senzația că te simți foarte comod într-o relație fără angajamente, bătăi de cap, faceți doar sex și… descoperi că ești îndrăgostită. La fel când ești hotărâtă să iei lucrurile extrem de ușor sau îți spui că nu e momentul să ai sentimente față de cineva. Când prietenul tău din copilărie își face o relație serioasă, iar tu brusc nu te simți deloc confortabil cu noua lui iubire. Poți completa și tu lista de exemple cu experiențe proprii sau ale prietenelor tale. Cert este că dintr-un anumit tip de relaționare te poți trezi, fără să vrei, în vârtejul fluturilor din stomac și efectiv nu pricepi cum s-a întâmplat asta. Iar pentru viitor, sau dacă te afli deja într-o zonă gri cu cineva, vezi dacă elementele de mai jos se potrivesc.

Vrei mereu să fii în contact cu el

Simți nevoia să îi scrii, să îl suni, să vă vedeți des, iar perioadele lungi fără să comunicați îți dau o stare de disconfort, de anxietate. Îndrăgostirea are nuanțe de fuziune, ca și cum ești legat de celălalt printr-un cordon ombilical, iar separarea te bagă direct în zona de abandon. Nu îți place că își face planuri fără tine.

Devii geloasă…

… când flirtează cu cineva în fața ta. Când îți arată discuții online cu diverse femei, spune că are o întâlnire. Sau că place cu adevărat o femeie și are gânduri serioase cu ea… Treptat începi să experimentezi ghearele ascuțite ale geloziei. Poate ai chiar simptome corporale de genul tensiune musculară, stare de agitație, presiune pe piept, parcă inima ți se strânge la propriu.

Atracție fizică și fantezii

Nu e neobișnuit ca să fii atrasă fizic de un prieten. Mai ales dacă arată grozav sau are niște trăsături de caracter pe care le cauți la un potențial partener de cuplu. Și poți spune despre prietenul tău că arată bine, însă fără să vrei să-l aduci în patul tău. Ok, dacă îți surâde să te culci cu cineva nu înseamnă că ești îndrăgostită. Dar când începi să ai fantezii romantice cu bărbatul respectiv e cazul să analizezi cu atenție ceea e simți cu adevărat pentru el.

Faci lucruri pe care în mod obișnuit le eviți

Urăști să mergi pe munte, dar de dragul lui îți dai sufletul pe trasee dificile. În mod normal nu intri în bucătărie nici moartă. Dar dacă știi că trece pe la tine te apuci să gătești o rețetă rafinată. Are activități pe care ți le însușești doar ca să fii în preajma lui. Îți organizezi programul astfel încât să nu ratezi nicio întâlnire cu el. Ori faci tot posibilul să bifezi cât mai multe.

Începi să discuți despre viitor

Dacă te afli într-o relaționare relaxată, bazată pe sex și atât nu îți faci planuri de viitor. Nu vrei să faceți împreună sărbători, să plecați în weekend-uri împreună, să îl ai alături la evenimente mai speciale precum nunți și botezuri. Nu cauți explicații pentru ce tip de relație aveți voi și care sunt șansele să evolueze în ceva mai mult.  

Citește și:
Începutul sfârșitului sau doar o relație de conveniență, din teama de singurătate! Detalii pe care eviți să le vezi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle