Pandemia și izolarea ți-au distrus viața sexuală. Sfaturi practice pentru sex de calitate

Ați stat închiși în casă săptămâni întregi. Dar izolarea în același spațiu nu v-a stimulat viața sexuală, ci dimpotrivă. Câteva strategii să reînviați pasiunea.

Pandemia și izolarea ți-au distrus viața sexuală. Sfaturi practice pentru sex de calitate

Viața sexuală este una dintre victimele colaterale ale pandemiei. Te așteptai să înflorească? În ce context se poate întâmpla asta dacă aveți copiii non-stop cu voi? Sunteți obosiți psihic, anxioși legat de Covid și instabilitatea locului de muncă. În plus, toate emoțiile negative sunt ascunse sau ignorate. Fugim de ele refugiindu-ne în tot felul de activități, diferit, în funcție de sex: maratoane de filme, meciuri, jumătate de zi de jocuri video, muncă în exces etc. Gestionarea incorectă a emoțiilor negative cauzează și explozii de furie, comportament pasiv-agresiv, conflicte. Toate secătuiesc libidoul, încât sexul se întâmplă rar spre deloc. Și iată cum glumele că la 9 luni de la starea de urgență se vor înregistra milioane de nașteri… rămân la stadiul de glume.

Ieși din pijamale

Râdeam cu prietenele mele că după izolarea asta nu mai știm să ne dăm cu mascara, să ne facem părul, că fardurile mai au puțin și expiră. Starea de urgență ne-a țintuit la domiciliu, pe canapea, plimbările au fost între camere sau o dată pe săptămână la cumpărături. În acest context hainele frumoase au rămas în dulap, pantofii cu toc uitați și ei. Iar pijamalele sau treningurile au devenit piesele de rezistență pentru sezonul primăvară 2020. Ok, nu vă imaginați că vrem să vă sugerăm să stați în casă încălțate în stiletto și cu rochie cu paiete.

Ci să lăsați feminitatea să iasă la iveală! Mai ales că acum după programările la manichiură și coafor toate avem senzația că am renăscut. Poartă parfumul preferat și când ești acasă, nu doar în afara ei. Aranjează-ți părul într-un coc messy bun, sau dacă ai chef, de ce nu, folosește cu încredere placa. Nu este vorba despre obiectualizarea femeii care trebuie să fie scoasă din cutie și la ea acasă, când eventual gătește tocăniță. Ci despre acea stare de bine pe care știm toate că ne-o dă un minimum de cochetărie. Iar cochetăria asta ne face mai senzuale, mai încrezătoare, iar atunci și viața sexuală este ștearsă de praf și devine o perspectivă mai interesantă. Adaugă puțină sare și piper, uneori obișnuința în cuplu e o capcană.

Viața sexuală și finul gust al libertății

V-ați plictisit teribil în casă, de unde chef de sex?! Starea de alertă nu ne mai obligă să ieșim cu declarație, iar măsurile de relaxare implică diverse libertăți. Ce vă împiedică să mergeți la un muzeu? În parc? Să faceți picnic într-o pădure de lângă oraș? Să plecați într-o scurtă drumeție la munte? Toate aceste activități vă pun sângele în mișcare la propriu și la figurat. Iar o dată cu cheful de viață… vine și cheful de sex.

Stabiliți limite pentru copii

În mod cert, cuplurile cu copii au fost cel mai greu încercate. Micuții energici adormeau târziu, vă solicitau continuu, poate chiar dormeau cu voi. Dar locul părinților este la ei în dormitor, al copiilor în dormitorul propriu. Reluați regulile ce implică ciocănitul la ușă, intratul în cameră după acordarea permisiunii, respectarea intimității personale.

Vă puteți condimenta viața sexuală

În funcție de limitele fiecăruia, cuplurile au propriile reguli de alcov. Voiați mai demult să încercați jocuri de rol? A venit momentul! Jucăriile sexuale pot fi comandate de pe internet, noi poziții merită a fi explorate. Indiferent de scenariul abordat, la final nu săriți peste postludiu. Îmbrățișările, mângâierile, discuțiile de așternut au rolul de a vă conecta la nivel emoțional, hormonul oxitocină lucrând în favoarea voastră.

Nu lăsați viața sexuală să fie cotropită de stres

Și în starea de alertă este posibil să vă confruntați în continuare cu diverse niveluri de anxietate, așa că e important ca pentru o viață sexuală bună să apelați la metode antistres. În această categorie intră sportul (exerciții fizice în casă, alergat în parc, yoga în parc), masaj pe care să vi-l faceți reciproc, meditație, mindfulness. Dacă lucrați de acasă e important ca după ce ați încheiat programul de lucru să nu vă mai atingeți de laptop!

Citește și:
Partenerul tău are probleme de erecție? Lucruri pe care ți le spui și nu au nicio legătură cu realitatea

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din lifestyle