Partenerul tău are probleme de erecție? Lucruri pe care ți le spui și nu au nicio legătură cu realitatea

Când bărbatul are probleme de erecție, impactul psihologic este uriaș nu doar pentru el, ci și pentru tine. Ieși din victimizare și oprește gândurile care îți fac rău.

Partenerul tău are probleme de erecție? Lucruri pe care ți le spui și nu au nicio legătură cu realitatea

Un bărbat cu probleme de erecție este lovit puternic în cel mai de preț lucru al său: masculinitatea. Și de aici tot felul de comportamente precum autoliniștirea cu alcool, evadarea în muncă, evitarea sexului, emoții ca tristețe, frustrare, furie. Disfuncția erectilă afectează în general bărbații de peste 40 de ani și ea apare când bărbatul are probleme repetate de menținere a erecției. Concret, erecția durează puțin, nu este suficientă pentru contactul sexual, ori pur și simplu nu apare deloc.

Ce cauzează disfuncția erectilă

Aici paleta este foarte diversă. Boli de rinichi, arteroscleroză, boli cardivasculare, diabet, intervenții chirurgicale pentru cancerul de prostată sau vezică urinară. Medicația antidepresivă duce și ea la probleme de erecție, sau tratamentul pentru reglarea tensiunii arteriale. Acestea sunt doar câteva cauze medicale, dar există desigur și cele legate de stilul de viață. Respectiv obezitatea, consumul de droguri, de alcool, fumatul.

Factorii psihologici duc și ei la probleme de erecție

Latura emoțională nu trebuie nicicum neglijată. Stresul intens de la serviciu poate duce la diminuarea dorinței sexuale. Libidoul nu răspunde bine nici când sunt conflicte majore în cuplu, când bărbatul a pierdut pe cineva drag. Depresia, chiar și fără medicație, are printre caracteristici diminuarea sau absența impulsului sexual. Anxietatea de performanță e rețeta perfectă pentru probleme de erecție. Bărbatul place foarte mult femeia respectivă, își dorește enorm să o satisfacă în pat, iar efectul este invers celui scontat. Dacă în poveste adăugăm și stima de sine scăzută, o imagine corporală deficitară, rezultatul nu poate fi bun.

Ești frumoasă, chiar dacă el are probleme de erecție

Când bărbatul are probleme legate de ejaculare, libidou scăzut sau disfuncție erectilă, în multe cazuri prima reacție a femeii este de a se blama pe sine. Că nu ești suficient de frumoasă, că te-ai îngrășat, corpul tău s-a modificat după naștere, nu ești îndeajuns de pricepută în arta amorului. Te întrebi dacă nu cumva are pe cineva. Soluția corectă este să discutați sincer și cu blândețe despre această problemă care vă afectează pe amândoi. Veți normaliza contextul extrem de neplăcut și veți reduce sentimentul de vinovăție. Și, desigur, cereți ajutor pentru o situație care se poate soluționa la medic sau la psihoterapeut.

Să dai vina pe pornografie e o distragere

Ok, poate te deranjează că el se uită la filme pentru adulți. E o cu totul și cu totul altă discuție. Dacă atunci când se masturbează nu se confruntă cu probleme de erecție, iar la sexul cu tine situația e la polul opus, discutăm din nou de anxietate. În primul caz nu dezamăgește pe nimeni, nu e nicio presiune, nu este judecat sau criticat. E nevoie să analizați ce se întâmplă, fără presiune sau reproșuri. Și chiar dacă se uită la astfel de filme, asta nu înseamnă că nu te mai vrea pe tine.

Eliminați presiunea performanței

În mintea lui e că trebuie să performeze ca un zeu al sexului, pe care nu-l ajută instrumentul principal. Dar satisfacția sexuală a femeii nu este dependentă de erecția bărbatului. Prin discuțiile propuse mai sus puteți explora și alte moduri în care el să te aducă la orgasm. Mai ales că orgasmul clitoridian nu are nevoie de penetrare. Nu depune tu eforturi pentru a-i corecta erecția. Va fi și mai stresat că tu muncești, iar la el nu se întâmplă nimic. Vă puteți rezuma și la gesturi tandre, mângâieri, săruturi prelungi care au rol excitant dar și de apropiere emoțională. Puneți-le în practică, dar fără să verificați erecția sau să încercați penetrarea. O explorare și savurare reciprocă ce clădesc încrederea și revitalizează dorința.

Citește și:
Țipi, ești agresivă? Învață să te controlezi atunci când ai un conflict în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle