Nu este genul care comunică? Semne că partenerul tău este foarte nemulțumit și relația devine mai șubredă

Este foarte nemulțumit, iar asta pune în pericol relația de cuplu. Nu îți spune direct, însă comportamentul său este grăitor.

Nu este genul care comunică? Semne că partenerul tău este foarte nemulțumit și relația devine mai șubredă

Unii bărbați sunt foarte transparenți, îți spun verde în față fiecare lucru care îi deranjează, astfel încât să puteți lucra împreună la evoluția și sănătatea relației. Alții însă sunt foarte închiși. Partenerul tău de cuplu intră în această categorie? Efectiv îi scoți cuvintele cu cleștele la fiecare discuție importantă? E nemulțumit, dar nu zice concret de ce? O explicație ar fi că nici el nu poate contura clar, pentru sine, conținutul nemulțumirii. Alta că se teme să nu se creeze și mai multă tensiune. Dar, desigur, în felul acesta vă învârtiți într-un cerc vicios. Sau în copilărie, adolescență a fost blocat de către părinții săi ori de câte ori încerca să își exprime sentimentele, nevoile, dorințele. Așa că a învățat să nu mai spună nimic. Nu e util, funcțional, iar atunci când observi comportamentele descrise mai jos îl poți invita cu blândețe la o discuție. Problemele nu se rezolvă dacă le ignori, ci devin mai acute. Cu cât le adresezi mai devreme, cu atât relația are șanse să înflorească și să dureze.

Se retrage…

… fizic și emoțional. Adică intră într-o formă de detașare, ca și cum și-ar construi un zid invizibil de care nu mai poate trece nimeni, nici măcar el. Căci această protecție în fața emoțiilor negative îl împiedică să experimenteze bucuria. Nu mai este tandru, respinge îmbrățișările sau săruturile tale și libidoul său este extrem de scăzut sau inexistent.

Este răutăcios

Ai putea spune că se ia de tine din orice, pe teme fără o miză importantă, ba chiar banală. Pare că nu îi mai convine nimic. Iar observațiile răutăcioase nu le face doar acasă, ci și în public, fără să țină cont de context, cine mai este împreună cu voi. Uneori ies certuri serioase, care te consumă enorm, și din care nu înțelegi nimic.

Este pasiv-agresiv

Nu este obișnuit să își manifeste furia în totalitate, așa că o face parțial prin atitudini pasiv-agresive care este posibil să îți apese ție butoanele. Și să reacționezi tu cu furie și să îl pui la punct, ori să îl ignori. Ceea ce îi sporește frustrarea, nemulțumirea și ciclul se reia cu prima ocazie.

Nu mai face aproape nimic

Pare că nu mai ia în seamă sarcinile pe care le avea sau le face parțial. Nu se mai implică în luarea deciziilor, ca și cum nu îl mai interesează nimic. Gesturile frumoase pe care le făcea față de tine sunt de domeniul trecutului. Iar legat de trecut, când totuși aveți o discuție în contradictoriu îți reproșează lucruri din vremuri de mult apuse, la care rămâi surprinsă sau le credeai rezolvate.

Nu te apreciază

Pe lângă acel comportament răutăcios menționat anterior, brusc nu mai vede toate eforturile pe care le faci. Ori dacă le observă, trec pe lângă el fără să-l impresioneze sau să aibă minim impact. Și dacă te aranjezi și arăți senzațional, parcă se uită la un stâlp de telegraf, nu la o femeie frumoasă.

Lipsa de respect

Te insultă direct, ori împachetat în vorbe care nu sunt jigniri propriu-zise dar asta reflectă. Poate să fie arogant, să îți vorbească de sus, să aibă gesturi sau grimase ce să denote lipsa de respect. Desigur, aici e necesar să abordezi ferm și clar acest comportament ce încalcă o limită foarte importantă.

Citește și:
Prosperitate în cuplu? Gânduri negative care vă împiedică să aveți o viață mai îmbelșugată

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle